Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nakon Kolumbije pravac Minhen

2022.08.10
19:12
Forrás
Pannon RTV
Sa takmičenja u bacanju koplja U-20 na svetskom prvenstvu organizovanom u Kolumbiji Adriana Vilagoš iz Malog Iđoša kući se vratila sa zlatnom medaljom. Bacačica koplja ponovo nastupa sledeće nedelje na EP za senione u Minhenu.

Ova 18-godišnja atletičarka odbranila je titulu svetskog prvaka bacanjem od 63 metara i 52 centimetara. Svojim rezultatom postala je najbolja u ovoj oblasti i ujedno je postavila novi srpski rekord kao i rekord takmičenja U-20 Svetskog kupa.

Pannon RTV

Adriana Vilagoš je novu zlatnu medalju sa ponosom pokazivala našem štabu. Bacačica koplja iz Malog Iđoša je u potpunosti zadovoljna postignutim rezultatom. „Cilj nam je bio da odbranimo titulu koju sam osvojila prošle godine i veoma sam srećna i zadovoljna što sam uspela ne samo da pobedim već što sam imala veoma dobru seriju. Četiri puta sam bacila preko 60 metara, dva puta lični rekord, koji je ujedno i najbolji na svetskim prvenstvima 63,52 cm, stvarno se osećam u veoma dobroj formi.”

Pannon RTV

Posle uspeha nema stajanja. Adriana se već sprema za sledeće takmičenje, sa svojom majkom koja joj je ujedno i trener.

Đerđi Vilagoš trener: „Naše sledeće takmičenje će biti Evropsko prvenstvo u Minhenu, koje je veoma blizu, tako da moramo da se pripremamo za to takmičenje a ostalo nam je par dana pripreme kod kuće, jer u nedelju već krećemo za Minhen. Za ovaj period planirala sam trening snage.”

Na Evropskom prvenstvu za odrasle u Minhenu nastupiće 24 takmičara. Adrianin cilj je da obori juniorski svetski rekord od 63,86 cm.

Adriana Vilagoš
bacanje koplja

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.