Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Nastavak transporta nafte preko naftovoda “Družba”

2022.08.10
13:14
2022.08.10
17:24
Forrás
Pannon RTV, MTI
Zahvaljujući kompaniji MOL, naftovod “Družba” može biti ponovo pokrenut – mađarska naftna kompanija dogovorila je sa ukrajinskom i ruskom stranom ponovno pokretanje naftovoda i platila tranzitnu naknadu za korišćenje ukrajinske deonice.

“Preuzimanjem obaveze naknade MOL je pružio brzo rešenje problema: prema obećanjima Ukrajinaca, nastavak isporuke sirove nafte je moguć u roku od nekoliko dana. Isporuka je stala pre par dana zbog tehničkih prepreka od strane banke” – navodi u saopštenju MOL.
Prema informacijama brza akcija je opravdana situacijom oko snabdevanja: nafta u Mađarsku, Slovačku i Češku stiže preko južnog kraka naftovoda “Družba”. Iako MOL u Mađarskoj ima dovoljno sopstvenih rezervi dovoljne za nekoliko nedelja, kao regionalna kompanija preuzima odgovornost za sigurnost snabdevanja i u okolnim zemljama.
 

naftovod
transport nafte

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.