Ugrás a tartalomra

Nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u Feketiću

2024.02.19
16:22
2024.02.19
17:45
Forrás
Pannon RTV
Nastavlja se izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Feketiću, dužine od 28,5 kilometara. Pokrajinska vlada će ove godine doprineti realizaciji ovog ulaganja sa 500 miliona dinara. Do sada je nova mreža postavljena u dužini od oko 10 kilometara.

Nakon izgradnje magistralnog cevovoda, prošle godine je počela izgradnja sekundarne i tercijarne kanalizacione mreže u Feketiću. Radovi od tada neprekidno traju. Radne mašine trenutno rade na raskrsnici ulica Nikole Đurkovića i Narodnog fronta.

Opština Mali Iđoš je prvi put dobilo pokrajinsku podršku za izgradnju glavne mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda 2019.godine Pokrajina ovu investiciju tretira kao prioritetan projekat, a predstavnici Opštine su proteklih dana mogli da potpišu još jedan ugovor o novoj podršci - rekao je Ištvan Šandor, zamenik predsednika Opštine.

Ištvan Šandor, zamenik predsednika Opštine Mali Iđoš: „Opština Mali Iđoš je prošle godine dobila 400 miliona dinara, a sada je predsednik Opštine potpisao ugovor vredan 500 miliona dinara. Posmatrajući sve zajedno to će izgledati tako da se za godinu dana, odnosno do kraja februara 2025. godine, skoro 80 odsto mreže u Feketiću može izgraditi sa ovim novcem, a mi ćemo sigurno dobiti sredstva preko konkursa i naredne godine, s kojima ćemo, ako budemo imali sreće, moći u potpunosti da dovršimo deonicu u Feketiću.”

Nakon toga će uslediti izgradnja kanalizacione mreže u Lovćencu i Malom Iđošu, i tek tada će moći čitavu opštinu da priključe na uređaj za prečišćavanje otpadnih voda.

Kanalizaciona mreža
Feketić

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.