Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ne odgovara svima Festival „Green Future"

2022.08.13
11:12
2022.08.13
16:14
Forrás
Pannon RTV
Predstavnici lokalne samouprave Opštine Senta posetili su u petak popodne Festival „Green Future", koji se i ove godine održava u Senti.

Trodnevna manifestacija ima veoma važnu ulogu među mladima, a sam događaj je u isto vreme obogatio i letnju programsku ponudu u Sente – ističu nadležni. Opština u značajnoj meri podržava održavanje Festivala „Green Future" i veoma je zadovoljna zbog toga što je ponovo domaćin jedne ovako kvalitetne manifestacije. Bilo je i komentara, uglavnom zbog preglasne muzike. Između ostalog se, tokom posete, govorilo i o ovim problemima.

Atila Juhas, član Opštinskog veća Sente, zadužen za kulturu i obrazovanje: „Meštani imaju zamerke vezane za festival. Imaju primedbe, ima i skeptika, a ima i onih koji se protive, kao i u svemu ostalom u životu, ali mislim da je najvažnije uvek pronaći racionalnost, zajednički kompromis koji svima odgovara. Organizatori su spremni na dogovor, da se pozabave stvarima, dakle prihvataju primedbe koje se odnose na glasnoću i dužinu trajanja festivala, pokušaće da to isprave i modifikuju, i to je najvažnije. Ako postoji odgovarajući dijalog, ako postoji odgovarajuća pažnja, onda možemo da rešimo ove probleme."

Green Future Festival
festival
Senta

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.