Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Neće se dugo zadržati sunčano vreme

2020.12.05
15:10
2020.12.05
21:18
Forrás
Pannon RTV
Od ponedeljka treba računati na promenljivo vreme. Početkom sedmice ima izgleda za povremene kiše, u utorak će na kratko biti sunčano, ostalih dana vreme će biti oblačno i kišovito.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda naredne sedmice najviša dnevna temperatura biće oko 8 stepeni, a najniža 1 stepen.

Današnji dan obeležilo je sunčano i blago vreme. U danu koji je pogodovao izletu, osećao se i jak jugoistočni vetar. U nedelju se mogu očekivati slične vremenske prilike, biće sunčano i vetrovito. Ne očekuje se uticaj fronta.

U ponedeljak će se sve to promeniti. Treba računati na oblačno, kišovito vreme, sa jakim udarima jugoistočnog vetra.  Mediteranski ciklon koji zahvata naš region doneće promenljivo vreme, jer u utorak već ima izgleda za kratke sunčane periode.

Pannon RTV/Szalai Adrián

„Od srede do kraja sedmice biće mnogo oblaka, sa veoma malo sunca. Vreme neće biti kao prethodnih dana, kada je bilo oblačno, vlažno vreme, nego će biti sa čestim kišama dok će temperatura postepeno polako da pada, tako da će krajem sedmice doseći prosek kada će maksimum biti 5 stepeni. Ono što je važno da uopšte neće biti mraza, temperatura će svakog dana biti malo iznad tačke smrzavanja" kaže Geza Kovač, istraživač klime.

Dodaje da dugoročne prognoze pokazuju da će se blago vreme, bez jakog mraza protezati sve do Božića. Sneg za sada ne treba očekivati.

sunčano
zadržati
promenljivo
kiša
oblačno
kišovito

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!