Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice/archívum

Nema više dužih zadržavanja na graničnim prelazima

2022.01.16
18:45
Forrás
Pannon RTV
Imali su sreće oni koji su današnji dan odabrali za putovanje jer na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske nije trebalo dugo čekati.

Na graničnom prelazu Horgoš - Reske u visini autoputa čekalo je tek nekoliko automobila, dok se na graničnom prelazu Kelebija odmah moglo preći u Mađarsku.

Na graničnom prelazu Horgoš – Reske na autoputu prestale su uobičajene gužve koje se stvaraju tokom praznika. Sada samo kamioni stoje u dugim redovima. U nedelju pre podne ni oni koji su dolazi iz Srbije, niti oni koji su iz pravca Mađarske ulazili u zemlju, nisu morali dugo da čekaju.

Granični prelaz Horgoš – Reske na autoputu radi 24 časa, a nadležni su nam nezvanično rekli da su gužve koje su postojale tokom prazničnih dana završene, i da se saobraćaj na graničnim prelazima vratio u svakodnevne okvire.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Ištvan Šolti svake sedmice posećuje majku koja živi u Vojvodini. On je već iskusni putnik i sa svojim kućnim ljubimcem je odabarao najbolju mogućnost za sebe.

„Došli smo da obiđemo moju mamu. Najbrže se tako pređe granica da sa automobilom stanemo na mađarskoj strani, došetamo i onda nazad isto se ovako vraćamo, peške."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Veće gužve nije bilo ni na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske na magistralnom putu, gde je samo gusta magla otežavala saobraćaj. Ovde putnici granicu mogu da pređu u vremenu od 7 do 19 časova. Na ulasku u Srbiju bilo je i putnika koji su u red stali samo da bi posetili pijacu. Upitali smo ih na koliko vreme čekanja računaju.

„ – Tako, između 20 i 25 minuta.

- Uvek prelazite na ovom graničnom prelazu?

- Ne, sada smo došli prvi put.

- Sada prvi put dolazite u Srbiju?

- Da.

- I, da li mogu da pitam šta  vam je cilj dolaska?

- Dolazimo na pijacu. Volimo hamburgere, da pogledamo šta su novosti ovde."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Na prelazu Kelebija – Tompa granica je bila potpuno prazna, po dolasku na graničnu rampu odmah su se mogli pripremiti pasoši ili lične isprave. O radnom vremenu graničnih prelaza, kao i o vremenu zadržavanja putnici mogu da se informišu na sajtu police.hu. Pre polaska dobro je podsetiti se i da granični prelazi Bajmok – Bačalmaš odnosno Bački Vinogradi – Ašothalom rade u vremenu od 7 do 19 časova.

granica
granični prelaz

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.