Ugrás a tartalomra

Neprekidan je razvoj u Bačkoj Topoli

2020.12.09
16:17
2020.12.09
17:26
Forrás
Pannon RTV
Prva faza radova na zatvorenom bazenu u Bačkoj Topoli, mogla bi biti završena do sredine sledeće godine. Na obali jezera u Bačkoj Topoli gradi se auto-kamp, koji bi mogao biti otvoren za narednu kupališnu sezonu.

Naprekidan je takođe i razvoj komunalne infrastrukture u naseljima koja pripadaju Bačkoj Topoli.

Pannon RTV

Predsednik opštine je na konferenciji za novinare sumirao rezultate poslednjih sto dana, otkako je sa radom počelo novo opštinsko rukovodstvo. Sa ekološke tačke gledišta, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, najvažniji je projekat u Bačkoj Topoli - rekao je Adrijan Satmari. Vrednost investicije koju zajednički finansiraju Direkcija za kapitalna ulaganja i opština, iznosi oko 600 miliona dinara. Probni rad bi, prema planovima, trebao da počne na proleće.

Adrijan Satmari, predsednik opštine Bačka Topola: „Paralelno sa tim, gradi se i glavni kolektor u Bačkoj Topoli. Upravo završena deonica duga je oko 420 metara i nalazi se između ulice „Boljai Farkaš" i kasarne. Taj projekat su zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i opština Bačka Topola, a njegova vrednost je približno 16 miliona dinara. Smatramo da je veoma važno da se pripremi planska dokumentacija za proširenje kanalizacione mreže, to može potrajati nekoliko meseci ili čak godinu dana, ali verujemo da 2022. godine, ako uspemo da obezbedimo sredstva, možemo započeti i izgradnju."

Bačka Topola
Adrijan Satmari
razvoj
bazen

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.