Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ni kiše, ni snega

2020.01.12
19:55
Forrás
Pannon RTV
Narednih dana neće biti ni značajnijeg zahlađenja, ni otopljenja. Vreme će ostati ujednačeno, sa noćnim temperaturama između minus 5 i 6 stepeni, i sa dnevnim vrednostima oko 4 i 5 stepena u plusu.

U Subotici i okolini nedelja je protekla sa maglovitim i hladnim vremenom. Prema prognozi, tokom sedmice nad našom teritorijom zadržaće se oblačno, hladno vreme, mestimično sa injem. Stručnjaci kažu da ratarskim kulturama prija umerena hladnoća i da i bez snega mogu da izdrže temperature koje se kreću oko tačke zamrzavanja.

Naredne sedmice u region Karpatskom basena stiže anticiklon, koji će dovesti do novog zagrevanja u gornjem sloju, i poruzrokovati maglu. Očekuje nas oblačno i mirno vreme, a u temperaturama neće biti značajnih promena. Naredne sedmice opašće i dnevno kolebanje temperature. Noću će biti između minus 5 i minus 6 stepeni, dok će se tokom dana živa u termometru podizati do 4 i 5 stepeni u plusu. Padavine se nigde ne očekuju.

Stručnjaci kažu da se može javiti uticaj toplog fronta. Glavobolje, migrena, pospanost, kolebanje krvnog pritiska. Moguć je pad koncentracije, i to može uticati i na situaciju u saobraćaju. Osim toga, magla i klizavi putevi otežavaće saobraćaj u Srbiji i u narednim danima. Na više mesta može se javiti poledica na putevima, zbog toga vozite oprezno – upozoravaju nadležni iz Auto-moto saveza Srbije. Vozače opominju  da se pridržavaju propisanog odstojanja u vožnji. 

vreme
prognoza

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.