Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

„Ništa nas ne sme slomiti, čak i ako na silu moramo odbraniti svoju slobodu“

2019.10.22
17:51
Forrás
Pannon RTV
Iz tri razloga je 23. oktobar značajan praznik Mađarima – naglasio je u svom govoru Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu.

Na prijemu organizovanom povodom revolucije 1956. i borbe za nezavisnost, ambasador je govorio o poruci proslave 2019. godine.

Pannon RTV/Idei Sándor

Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu: “Jedno je, da nas ništa ne sme slomiti, nikad ne smemo odustati od borbe, čak i ako na silu moramo odbraniti svoju istinu, svoju slobodu. Druga vrlo važna poruka je nacionalno jedinstvo, budući da je mađarska istorija puna događaja kada – priznajmo – vladao razdor unutar nacije. 1956-a, međutim bio je događaj u kojem je nacija zapravo želela jedno. I treća veoma važna poruka je mislim da se na 23. oktobar 1956. godine uvek treba sećati sa dostojanstvom.”

Atila Pinter
Beograd
revolucija '56

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.