Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

„Ništa nas ne sme slomiti, čak i ako na silu moramo odbraniti svoju slobodu“

2019-10-22
17:51
Forrás
Pannon RTV
Iz tri razloga je 23. oktobar značajan praznik Mađarima – naglasio je u svom govoru Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu.

Na prijemu organizovanom povodom revolucije 1956. i borbe za nezavisnost, ambasador je govorio o poruci proslave 2019. godine.

Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu: “Jedno je, da nas ništa ne sme slomiti, nikad ne smemo odustati od borbe, čak i ako na silu moramo odbraniti svoju istinu, svoju slobodu. Druga vrlo važna poruka je nacionalno jedinstvo, budući da je mađarska istorija puna događaja kada – priznajmo – vladao razdor unutar nacije. 1956-a, međutim bio je događaj u kojem je nacija zapravo želela jedno. I treća veoma važna poruka je mislim da se na 23. oktobar 1956. godine uvek treba sećati sa dostojanstvom.”

Atila Pinter
Beograd
revolucija '56

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.