Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Noć slavuja u Bačkoj Topoli

2021.05.08
18:51
Forrás
Pannon RTV
Šetnju za upoznavanje ptica je organizovalo Ekološko društvo "Arkus" iz Bačke Topole. Prvenstveno su posmatrali i slušali slavuje koji su se nedavno vratili i sa svojim specifičnim cvrkutom su održavali večernje koncerte.

Ni kiša nije sprečila stanovnike Topole da uživaju u cvrkutu slavuja. Najmlađi su bili najuzbuđeniji i najznatiželjniji.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jožef Šihelnik, sekretar Ekološkog društva "Arkus" zainteresovanima je pričao o pesmi slavuja i njegovom staništu tokom šetnje za upoznavanje ptica.

"Suština je u tome što ni jedna ptica osim slavuja ne peva noću. Peva u sumrak, a onda, kad padne mrak, prestane i onda početkom maja praktično ponovo započne nakon 11 sati, pa čak peva i do dva ujutro. Dakle, ptica koju noću čujemo da cvrkuće, to je sigurno slavuj. "

Pannon RTV/Molnár Ádám

Osim slavuja, učesnici šetnje su mogli videti i čuti divlje patke i kukavice.

Bačka Topola
slavuj
ekološko društvo Arkus
Jožef Šihelnik

Slične vesti

Najnovije

16:05, Frissítve: 18:33

Meštani Novog Itebeja složno ulepšavaju selo

Prijave za takmičenje "Cvetna Mađarska" se mogu izvršiti do 15. juna, po prvi put ove godine mogu učestvovati i sela iz prekograničnih područja. U kategoriju naselja sa manje od 2.000 stanovnika prijavio se i banatski Novi Itebej.
12:26, Frissítve: 18:34

Kod kuće si!

U našim kratkim videozapisima želimo da prikažemo našim gledaocima da je moguće ostvariti se i snaći i u svojoj zemlji. Predstavljamo ljude koji ovde imaju viziju svoje budućnosti i odlučili su se za ostanak u svojoj rodnoj zemlji.

Najčitanije

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.