Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nova oprema za Dom zdravlja „Dr Hadži Janoš" u Bačkoj Topoli

2020-06-02
19:55
Forrás
Pannon RTV
U iznosu od 1,8 miliona dinara republičkih ulaganja obezbeđeni električni i obični bicikli za patronažne sestre, dok je više odeljenja Doma zdravlja dobilo novu opremu.

Dom zdravlja „Dr Hadži Janoš" u Bačkoj Topoli dobilo je finansijsku podršku u okviru ranije pokrenutog programa srpske vlade za demografiju i populacionu politiku.

Iznos je namenjen kupovini električnih i običnih bicikala za medicinske sestre koje rade ne terenu i savetima pomažu novim mamama. „Osim toga dobili smo opremu za porodilište, kao i za školu za trudnice, gde smo dobili lutke na kojima buduće majke mogu da vežbaju brigu o novorođenčetu. Dobili smo i lopte za školu za trudnice" izjavila je dr Dora Kaloci, direktorica Doma zdravlja „Dr Hadži Janoš", Bačka Topola.

Kancelarija za savetovanje mladih dobila je nove uređaje, obogaćena je projektorom i kompjuterskom opremom. „Ovi uređaji i pomoćna sredstva mnogo će im pomoći. Za mene je velika radost što je vlada ovo obezbedila za Dom zdravlja. Smatram da ćemo i ubuduće sve uraditi da pomognemo ustanovi, gde je to potrebno. To su potvrdile i aktivnosti oko korona virusa, da smo sve učinili u interesu toga da briga o stanovništvu Bačke Topole, što se tiče lečenja i Doma zdravlja, ne izostane ni u kom pogledu" rekao je Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Predsednik opštine Bačka Topola je dodao da je ovo samo deo ulaganja koje će lokalna samouprava ostvariti preko programa za populacionu i porodičnu politiku. Tu spada sve ono što se ulaže putne troškove đaka putnika, a osim toga značajna su i ulaganja u okviru socijalne oblasti.

dom zdravlja
Bačka Topola
Gabor Kišlinder

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.