Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Novi izgled Osnovne škole "Turzo Lajoš" u Senti

2020-02-03
19:32
2020-02-03
19:38
Forrás
Pannon RTV
Radovi na obnovi zgrade Osnovne škole "Turzo Lajoš" u Senti teku dobro. U novi izgled škole biće uloženo 270 miliona dinara.

Radove je u utorak pre podne obišao i predsednik Opštine Senta. Renoviranje će pre planu biti završeno krajem maja, tako da će đaci novu školsku godinu početi u obnovljenoj školi.

Uveliko traju radovi na obnovi Osnovne škole "Turzo Lajoš" u Senti. Đaci iz ove škole trenutno su raspoređeni u Osnovne škole "Petefi Šandor" i "Stevan Sremac".

Radovi su započeti u julu prošle godine. Do sada su zamenjeni kompletni podovi, odnosno krov. Ugrađena je i nova stolarija. Zidovi su već prefarbani sa dva sloja farbe, a trenutno se radi na sistemu grejanja.

Viktor Varga, tehnički direktor, Biro za projektovanje "Prostor": "Nakon što montiramo grena tela, sledi farbanje unutrašnjosti objekta sa još jednim slojem farbe. Spolja je u toku uređivanje dvorišta. Prave se nove staze, staze sa tartan podlogom."

Školi je potrebna i nova školske oprema.

Ferenc Tandari, direktor, Osnovna škola "Turzo Lajoš", Senta: "U poslednje vreme su raspisani konkursi i mismo počeli pripreme za te konkurse, neke smo već i predali. Pošto je škola nova, trebala bi oprema za nastavu da bude nova, nove stolice, stolovi, klupe za đake, jer su one koje su bile unutra već bile u prilično lošem stanju."

Radovi na obnovi iznose više od 270 miliona dinara. Radove je finansirala Republika, a pripremu i završne radove Lokalna samouprava. Fasada škole je obnovljena pre dve godine, i za taj posao je izdvojeno blizu 15 miliona dinara.

Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta:"Za rekonstrukciju ove škole izdvojeno je oko 300 miliona dinara, ali smatram da je bilo krajnje vreme da i to uradimo, kako bi ovo postao obrazovni centar dostojan 21.veku."

Škola ima više od 400 đaka. U Opštini Senta je ovo obrazovna ustanova sa najvećim brojem đaka.

osnovna škola
Senta
Rudolf Cegledi

Slične vesti

Najnovije

19:49, Frissítve: 19:58

Za lepšu Zorku

Mesna zajednica Zorka i firma "Masterplast YU" organizovali su akciju sakupljanja smeća u Subotici. Stanovnici tog područja učestvovali su u akciji.

Najčitanije