Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Novi kabineti za buduće informatičare

2020.10.16
18:06
2020.10.16
18:13
Forrás
Pannon RTV
Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici potpuno je obnovljen informatički kabinet br.10 zahvaljujući firmi „Studio Present" iz Subotice.

Saradnja između ove obrazovne ustanove i informatičke firma iz Subotice uspešno traje već nekoliko godina.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici ima više od 600 studenata. Preduzeća iz oblasti informacione tehnologije, koja posluju u ovom području, prepoznale su važnost rada ove obrazovne institucije, pa usko sarađuju sa Visokom školom. Firma „Studio Present", koja ima nekoliko zaposlenih koji su pohađali nastavu u ovoj obrazovnoj ustanovi, već nekoliko godina obezbeđuje stipendije za studente  Visoke tehničke škole, a sada je finansirana obnova jednog od informatičkih kabineta.

"Kabinet je u potpunosti renoviran. Zamenili smo većinu električne instalacije, zamenili smo i računarsku mrežu kako bi ona bila prikladna. Takođe smo obezbedili nameštaj, kao što mi imamo u našim kancelarijama. Atmosfera koja je stvorena ovde, odražava atmosferu koja postoji u našim kancelarijama u firmi "Studio Present" " rekao je Andor Koza, vlasnik firme „Studio Present"

Pannon RTV/Raffai Csaba

Na otvaranju novog informatičkog kabineta, Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, simbolično je preuzeo ključ učionice, ali je naglasio kako se nada da korišćenje ključa neće biti potrebno, jer će nova učionica uvek biti otvorena za studente. „Prostor će uglavnom koristiti studenti na odseku informatike. Na drugim smerovima isto postoje predmeti kao što su Osnove računarstva i određeni predmeti programiranja čije vežbe će se održavati u ovom kabinetu. Međutim, uglavnom će ga informatičari koristiti u nekoliko područja. Ovde ne govorimo samo o programiranju, već i o tome kako postaviti računarsku mrežu i kako je održavati." rekao je Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

O održivosti ulaganja svedoči i sve veća potražnja za stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija na tržištu rada. Tokom godina studenti Visoke tehničke škole u Subotici već su dokazali svoju vrednost i stručnost u svetu tržišta rada.

informatika
Visoka Tehnička Škola
Subotica
Studio Present

Najnovije

18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".
20:25

Crveni krst Subotica delio pakete

Crveni krst Subotica je delio pakete hrane i higijene. Organizacija Crvenog krsta je sada podržala socijalno najugroženije paketima u vrednosti od oko četiri miliona dinara, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

Najčitanije