Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Novi konkursi za poljoprivrednike u opštini Senta

2020-10-30
22:10
Forrás
Pannon RTV
Skupština opštine Senta danas prepodne je održala svoju četvrtu redovnu sednicu. Odbornici su odlučivali o 25 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, raspravljalo se o godišnjim izveštajima lokalnih institucija, preduzeća i organizacija za 2019. godinu, o prošlogodišnjem budžetu i budžetu prve polovine ove godine, poljoprivrednim konkursima i reč je bilo i o novom kriznom štabu.

27 prisutnih članova jednoglasno je usvojilo izveštaj o budžetu za 2019. godinu. Rasprava o ovome čekala je zbog vanrednog stanja. Takođe su raspravljali o tome koliko je planiranog budžeta ostvareno u prvoj polovini 2020. godine.

„Nažalost, ove godine je situacija sa virusom korona prilično uzdrmala ekonomiju, kako u zemlji, u Evropi, u regiji, tako i u našem gradu. Planirani budžet nije se ostvario tempom kojim smo želeli. To je trebalo prihvatiti kao činjenicu." rekao je Zoltan Pek, predsednik odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u lokalnoj skupštini.

Na sednici je takođe odlučeno da se raspišu novi poljoprivredni konkursi. Ove godine lokalna samouprava će izdvojiti 5 miliona dinara za podršku poljoprivrednicima na teritoriji opštine.

„Ovde će biti pet tačaka. Prva je naknada malim proizvođačima za materijal potreban za veštačku oplodnju, druga je kupovina stoke, treća je predviđena za pomoć pčelarima, četvrta je plaćanje poljoprivrednog osiguranja, a peta tačka predviđa pomoć primarnim proizvođačima." rekao je Igor Stojkov, sekretar Skupštine opštine Senta

Odbornici su izglasali i novi krizni štab, kako bi mogao učinkovito delovati tokom epidemije. Kao poslednja tačka dnevnog reda, bila je imenovanje Akoša Slavnića, za novog direktora Javnog komunalno-stambenog preduzeća Senta. Dosad se na tom položaju nalazio Jožef Bodo, koji se prepustio upravljanje preduzećem zato što je ostvario uslove za penziju.

Senta
poljoprivreda
poljoprivrednici

Najnovije

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.