Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Novo sanitetsko vozilo za Klinički centar Vojvodine

2022.04.21
17:03
2022.04.21
17:48
Forrás
Pannon RTV
Vozilo je poklonilo Ministarstvo zdravlja u okviru brzog odgovora Republike Srbije na Kovid – 19.

Novo vozilo hitne medicinske pomoć značajno će pomoći radu Kliničkog centra, jer će omogućiti brzi i bezbedan transport pacijenata koji se nalaze u teškom stanju, rekla je dr Edita Stokić, direktorica ustanove.

„Ovaj reanimobil, kao sanitetsko vozilo pripada kategoriji najmodernije opremljenih vozila, što podrazumeva da u sebi nosi najmoderniji respirator, da nosi u sebi sve potrebne podrške kako za kiseoničku terapiju, defibrilator i, ukoliko je potrebno, zbrinjavanje pacijenata sa politraumom."

Klinički centar Vojvodine
sanitetsko vozilo
Novi Sad
Edita Stokić
Dr. Edita Stokić

Najnovije

17:00, Frissítve: 19:02

Hodočasnici na proštenju u Čikšomlju

Održano je proštenje u Čikšomlju. Jedan od najvažnijih verskih i državnih praznika svih Mađara održava se svake godine u Čikšomlju u Erdelju. Stotine hiljada katolika i hrišćana je došlo na mesto događaja.
14:27, Frissítve: 17:19

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.

Najčitanije

Motokros trka u Bačkoj Topoli

Više od pedeset takmičara je nastupilo u sedam kategorija na motokros takmičenju u Bačkoj Topoli. Na poziv domaćina na ovu prijateljsku trku su stigli takmičari iz drugih delova Srbije, kao i Mađarske i Bosne i Hercegovine.

11. Vojvođanski galop na Gradskom hipodromu

Panon televizija će od 12:00 časova direktno vršiti prenos samog otvaranja događaja i kvalifikacione trke. Takođe na Panon televiziji u terminu od 18:10 časova možete pratiti u direktnom prenosu finalne trke.

Dojave o bombama u školama u više gradova

Škole u više gradova u Srbiji dobile su jutros dojave u bombama. Nakon kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama u školama u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Gornjem Milanovcu.