Ugrás a tartalomra

Novo sedište Saveza strukovnih društava i udruženja

2024.03.01
08:52
2024.03.01
09:59
Forrás
Pannon RTV
Na svečanom otvaranju priređena je i izložba karikatura Atile Salaija.

Savez strukovnih društava i udruženja koji je formiran 1965. godine sada prvi put u sopstvenim prostorijama može da obeleži svoje postojanje. Prostorije se nalaze na uglu ulica Zmaj Jovine i Arsenija Čarnojevića. Savez trenutno ima 25 aktivnih članova, a značajan deo Saveza čine upravo mladi – istakao je Ištvan Hulo, predsednik Saveza strukovnih društava i udruženja.

„Napokon imamo mesto gde možemo da se okupimo, bilo da razgovaramo, ili da u celini samostalno realizujemo postavke i projekte. Ovo je veliki događaj u gradu koji ima veliku tradiciju civilnih organizacija, jer su civili u stvari jedno društvo, jedna zajednica, jedan grad, jedan pokazatelj u kojoj meri je sadašnjost demokratska. Veoma je važno da civili pre ili kasnije otpočnu jedan društveni dijalog i mi bi to svakako želeli“ rekao je Ištvan Hulo, predsednik Saveza strukovnih društava i udruženja.

Savez strukovnih društava i udruženja
Ištvan Hulo
Atila Salai

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.