Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

O prohodnosti srpsko-mađarske granice razgovaraće se u utorak

2021-01-23
18:16
Forrás
Facebook/Pásztor István
Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, radi na tome, da ubedi nadležne o tome koliko je ta stvar važna.

Neka niko ne očekuje od nas da prihvatimo činjenicu da prohodnost mađarske granice nosi sa sobom veći epidemiološki rizik od prelaza granice sa Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Severnom Makedonijom, Crnom Gorom ili Bugarskom - piše na svojoj društvenoj stranici predsednik SVM-a.

Ištvan Pastor dalje objašnjava da se nadao da će već od danas biti ublažena ograničenja za prelazak granice, da će biti ukinut obavezni test i obavezan karantin prilikom ulaska u našu zemlju iz Mađarske. U postu predsednika stranke stoji da se on nedeljama zalaže za to i da je imao kontinuirano razumevanje od nadležnih ljudi u Vladi i političara, postojala je zajednička nada. Međutim, kruto odbijanje epidemiološkog dela kriznog štaba i njegova potpuna nefleksibilnost, izazvali su u meni veliko razočaranje - saopštio je predsednik SVM-a.

Pannon RTV

Ištvan Pastor je napisao da poštuje njihov stav, ali da ga smatra nepravednim, nerazumljivim, nerealnim i besmislenim. Izneo sam i nastavljam da izražavam naše mišljenje, borim se za njegovo prihvatanje - dodao je Pastor.

Pitanje će ponovo biti na dnevnom redu u utorak, nadam se sa povoljnijim ishodom za nas - rekao je političar.

srpsko-mađarska granica
granica
prohodnost
Ištvan Pastor
Saveza vojvođanskih Mađara
SVM

Najnovije

14:51, Frissítve: 15:01

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".