Ugrás a tartalomra

O subvencijama poljoprivredi u Horgošu

2023.12.05
15:46
2023.12.05
16:46
Forrás
Pannon RTV
Razgovaralo se o oblicima subvencije koje daju Fondacija Prosperitati, kao i pokrajina i republika.

U kancelariji mesne zajednice vladalo je veliko interesovanje za ovaj skup. Brojni poljoprivredni proizvođači su došli na razgovor.

„Raduje me što smo se okupili u ovako lepom broju, kao mala zadruga, tako smo razgovarali o problemima, dopao mi se ovaj razgovor za okruglim stolom i nadam se da će biti još više ovakvih“ kaže Tamaš Joo, poljoprivrednik iz Horgoša.

Nadležni su nastojali da u obiđu sve poljoprivredne površine, kako bi poljoprivrednicima mogli da daju što više informacija sa ciljem da narednu godinu dočekaju pripremljeni.

„U više prilika smo imali običaj da zimi učestvujemo na poljoprivrednim skupovima građana. Ovde se uvek pruža prilika da poljoprivrednim proizvođačima kažemo kakve mogućnosti postoje na republičkom, pokrajinskom pa i na lokalnom nivou“ kaže Robert Otot, kandidat za pokrajinskog poslanika SVM-a.

Na kraju sastanka, poljoprivrednici su imali prilike da postave pitanja nadležnima. Tako je jedna od glavnih tema bila navodnjavanje i njegovo izvođenje.

subvencija
Horgoš
poljoprivreda
Robert Otot

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije