Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

Obavezan karantin za sve koji ulaze u Austriju

2020.12.04
16:49
Forrás
Pannon RTV
Od sredine decembra, svi oni koji se vrate u Austriju, moraju da računaju na desetodnevnu izolaciju. Svi ti putnici mogu da se testiraju tek petog dana izolacije. Mera će biti na snazi od 19. decembra do 10. januara.

U isto vreme će međutim u Austriji od ponedeljka uslediti nekoliko ublažavanja mera. Nakon više nedelja bez rada, nekoliko prodavnica će ponovo moći da otvori, a jedan deo učenika osnovnih škola će takođe ponovo krenuti u školu.

Planirano je da se za Božić i Novu godinu dozvoli okupljanje najviše deset ljudi.

Inače, prema najavama vlade, naredne nedelje će u nekoliko austrijskih gradova početi masovna testiranja.

Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

Kata Feteš, dopisnica RTV Panon iz Beča: „Prodavnice se otvaraju od sedmog decembra, dakle može se kupovati u svim vrstama prodavnica, otvaraju frizeri, kozmetičari, maseri, tako da se život polako pokreće, doduše, osmog je kod nas već pauza, praznični dan je, ali škole počinju sa radom, ne samo za učenike nižih razreda, već za sve od 1-og do 12-og razreda, svi đaci mogu da idu u školu, ali studenti ne, studenti na višim školama i u stručnim školama ne."

Austrija
karantin
koronavirus

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.