Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnova puteva u Somboru

2019-10-07
20:46
Forrás
Pannon RTV
Za mesec dana biće završeni radovi u somborskoj ulici Matije Gupca gde se obnavlja dva kilometra gradske deonice.

Radovi na deonici dugoj 12 kilometara koja vodi ka Bezdanu prema planovima trebali bi da budu završeni najkasnije u januaru. Obnova puta između Sombora i Bezdana izuzetno je važna kako za građane, tako i za privredu.

Ulica Matije Gupca je najprometnija saobraćajnica u Somboru, osim toga i izuzetno je uzana. Do sada je imala širinu od šest metara, nakon obnove biće široka 7,2 metra – kaže Atila Pribila, pomoćnik gradonačelnika Sombora. „Veoma mnogo teških vozila prolazilo je ovim putem jer od Apatina prema granic ovim putem idu veliki kamioni. Put je bio toliko uzak da su se retrovizori kod mimoilaženja gotovo dodirivali. Biciklom nije moglo da se saobraća ovuda, a ovde je i katoličko groblje koje posećuje mnogo ljudi. Ova obnova je veliko olakšanja za stanovnike grada."

Put je važan ne samo za Somborce, već i zbog toga što vodi ka dva važna granična prelaza, prema Hrvatskoj, kao i prema Mađarskoj – naglasio je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kada je u ponedeljak obišao radove. „Deonica u gradu, duga oko dva kilometra biće završena za otprilike mesec dana, a od gradskog atara ka Bezdanu, 12 kilometara biće završeno u januaru. Možda i u decembru, u zavisnosti od toga kakve će biti vremenske prilike. Potrebno je reći, da s obzirom da su troškovi radova veći od planiranih, „Putevi Srbije" su takođe pridoneli ovoj investiciji sa oko 50 miliona dinara, tako da je ukupni iznos ulaganja 350 miliona dinara."

Obnova puta između Sombora i Bezdana izuzetno je značajna i u ekonomskom smislu, jer olakšava saobraćaj kamiona prema granici. Državni sekretar smatra da bi to rasteretilo granične prelaze na Kelebiji i Horgošu, i olakšalo promet industrijske robe iz zapadne Bačke prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

Sombor
putevi
obnova
Atila Pribila
Imre Kern

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.