Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnova škole u Molu

2020-02-06
20:59
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola “Novak Radonić” u Molu biće obnovljena sredstvima u visini od 131 milion dinara. Ugovor su u sredu popodne zvanično potpisali predstavnici opštine Ada i kompanije koja će izvoditi radov

U prvoj fazi radova biće renoviran sistem grejanja, sportski tereni, dvorište, parking i sala za fizičko. Vrata i prozori su u ovoj školi zamenjeni pre četiri godine.

Rade Radulaški, direktor Osnovne škole “Novak Radonić”, Mol: „Počeli smo ovu školsku godinu sa 350 učenika, ali se pored redovne nastave bavimo se i obrazovanjem odraslih, ukupno ih ima oko 368-oro. Ova investicija nije zanemarljiva za jednu ovako malu zajednicu, naime vrednost je oko 131 milion dinara.“

Radovi mogu biti završeni do kraja godine. Sredstva za radove u prvoj fazi obezbediće Republička Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Zoltan Bilicki, predsednik opštine, Ada: "Ovaj iznos u potpunosti finansira Vlada Srbije, a lokalna uprava snosi samo troškove pripreme planova, troškove kompanije koja nadzire radove, odnosno troškove inženjera."

U drugoj fazi će zgrada škole biti u potpunosti renovirana. Već je pokrenut postupak javne nabavke za pripremu tehničke projektne dokumentacije za drugu fazu.

osnovna škola
Mol
obnova
Zoltan Bilicki

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije