Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Obnovljena škola u Banatskom Aranđelovu

2019-10-09
16:54
Forrás
RTV Pannon
Zahvaljujući pokrajini u potpunosti obnovljena i modernizovana osnovna škola u Banatskom Aranđelovu.

Završena je potpuna obnova osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" iz Banatskog Aranđelova. Škola u ovom selu sa 1500 meštana je jako važna. Investicija je koštala 51 miliona dinara, što je u celini snosila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Školu pohađa 128 učenika, koji su kao i njihovi nastavnici jako sretni zbog njene obnove. Fasada objekta je pod zaštitom, radovima je zadržan njen prijašnji izgled. Direktorka Svetlana Tamaši Jevtić kaže da se radi o najstarijoj školi iz okoline, staroj 105 godina, a da je obnova bila važna da bi deca mogla da uče pod boljim okolnostima.

Radovi su započeli početkom aprila i trajali su do prvog oktobra. Zamenica gradonačelnika Novog Knježevca Čila Oros Urban kaže da je obnova podrazumevala zamenu prozora i vrata, podova, fasade i osvetljenja. Obnovljen je i vodovod te mokri čvor, tako da škola sada ispunjava zahteve savremenog doba.

Predsednik skupštine opštine Novi Kneževac Nandor Ujhelji je izjavio da škola okuplja učenike pet okolnih naselja, a za opštinu je važno da se ulaganja ne realizuju samo u Novom Kneževcu, već i u drugim naseljima. U selu će u skorije vreme biti obnovljena i celokupna vodovodna mreža u visini 63 miliona dinara.  

Banatsko Aranđelovo
škola
obnova
pokrajina

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije