Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Obnovljena škola u Banatskom Aranđelovu

2019-10-09
16:54
Forrás
RTV Pannon
Zahvaljujući pokrajini u potpunosti obnovljena i modernizovana osnovna škola u Banatskom Aranđelovu.

Završena je potpuna obnova osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" iz Banatskog Aranđelova. Škola u ovom selu sa 1500 meštana je jako važna. Investicija je koštala 51 miliona dinara, što je u celini snosila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Školu pohađa 128 učenika, koji su kao i njihovi nastavnici jako sretni zbog njene obnove. Fasada objekta je pod zaštitom, radovima je zadržan njen prijašnji izgled. Direktorka Svetlana Tamaši Jevtić kaže da se radi o najstarijoj školi iz okoline, staroj 105 godina, a da je obnova bila važna da bi deca mogla da uče pod boljim okolnostima.

Radovi su započeli početkom aprila i trajali su do prvog oktobra. Zamenica gradonačelnika Novog Knježevca Čila Oros Urban kaže da je obnova podrazumevala zamenu prozora i vrata, podova, fasade i osvetljenja. Obnovljen je i vodovod te mokri čvor, tako da škola sada ispunjava zahteve savremenog doba.

Predsednik skupštine opštine Novi Kneževac Nandor Ujhelji je izjavio da škola okuplja učenike pet okolnih naselja, a za opštinu je važno da se ulaganja ne realizuju samo u Novom Kneževcu, već i u drugim naseljima. U selu će u skorije vreme biti obnovljena i celokupna vodovodna mreža u visini 63 miliona dinara.  

Banatsko Aranđelovo
škola
obnova
pokrajina

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.

Komemoracija u Beogradu

U zasebnoj parceli Novog groblja u Beogradu, kod spomenika vojnicima Austro-Ugarske monarhije u utorak održan komemorativni skup.