Ugrás a tartalomra

Očekuju se gužve na ulasku u Srbiju

2024.02.18
15:29
2024.02.18
16:01
Forrás
Pannon RTV
U prepodnevnim časovima još nisu bile duge kolone vozila na graničnim prelazima Horgoš – Reske na autoputu, kao ni na Horgoš 2 – Reske 2 prelazu, ali se u večernjim časovima može pojačati saobraćaj posebno na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske.

Preko dana nije bilo većih gužvi na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Međutim, ove sedmice dugo čekanje na granici mnogima je zadalo glavobolju.

Nakon produženog vikenda u Srbiji i velikih gužvi, u nedelju pre podne mirno je bila na granicama Srbije. Na prelazu Horgoš – Reske čekalo je tek nekoliko vozila, tako da su za desetak minuta prelazila srpsku granicu. Slična situacija je bila i sa onima koji su iz Mađarske ulazili u Srbiju. Prema rečima putnika u tranzitu, za prelazak granice trebalo je svega 30 minuta.

„Koliko često dolazite u Srbiju i kojem graničnom prelazu dajete prednost?“ pitali smo Dominik Saboa.

- Obično dolazimo svakih mesec i po, do dva meseca i uglavnom preko graničnog prelaza Reske na autoputu ili na magistralnom putu.

- U tom periodu na kakve gužve nailazite? Koliko je potrebno da pređete?

- U proseku je obično sat vremena, ali najčešće prema nazad, ovamo kada dolazimo obično nema guvži. Bar je to naše iskustvo.“

Potpuno mirno bilo je i na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske 2. Prema rečima carinika tokom prepodneva bilo je manjih gužvi, ali većim delom prelazak se odvijao bez problema.

Granični prelaz Horgoš 2 – Reske 2 na magistralnom putu i dalje je otvoren dvadeset i četiri sata.

Može se očekivati da oni koji dođu na granicu u večernjim časovima naiđu na veću gužvu, ali i tada se ozbiljniji redovi očekuju na ulasku u Srbiju iz pravca Mađarske. 

gužva
Srbija
granica
prelaz
Reske
Horgoš
Mađarska

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.