Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Ocena godine od strane Ištvana Pastora

2021.12.31
17:41
Forrás
Pannon RTV, MTI
Godina 2021. je pre svega protekla u znaku nadoknađivanja stvari koje su izostavljene zbog epidemije korona virusa, ali to bila i priprema za 2022. godinu, kada će vojvođanski Mađari imati sedam različitih izbora - istakao je Ištvan Pastor za MTI.

U intervjuu, u kojem daje svoju ocenu godine, predsednik SVM-a je rekao da su zahvaljujući politici njegove stranke uspeli da zaštiti arhitektonsko nasleđe grada Subotice. On je kao značajna naveo ulaganja u sport, obrazovanje, kulturu i crkvu.

On je istakao i to da su pored toga započeti ili nastavljeni veliki infrastrukturni projekti, kao što je izgradnja srpske deonice pruge Budimpešta-Beograd ili početak obnove pruge Segedin-Subotica-Baja, kao i proširenje mađarsko-srpskih graničnih prelaza.

Prema planovima, SVM će i naredne godine na izbore izaći samostalno  - naglasio je Pastor. Mađari u Vojvodini će 2022. godine moći da učestvuju na po jednom referendumu u Mađarskoj i Srbiji, parlamentarnim izborima u Mađarskoj i Srbiji, predsedničkim izborima u Srbiji, izborima za lokalnu samoupravu u Beogradu i na kraju na izborima za Nacionalne savete u Srbiji.

Ištvan Pastor
ocena godine
SVM

Najnovije

14:17, Frissítve: 17:05

Srbija može da koristi mađarska skladišta gasa

Srbija će imati mogućnost da koristi mađarska skladišta prirodnog gasa, kako bi se pripremila za zimu – dogovor o tome su u Budimpešti postigli ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.
18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.