Ugrás a tartalomra

Od jutros ponovo moguće platiti račune za struju na šalterima EPS u celoj Srbiji

2024.02.19
13:23
2024.02.19
16:51
Forrás
Tanjug
Na šalterima Elektroprivrede Srbije (EPS) od danas je ponovo moguća naplata računa za struju u celoj Srbiji budući da šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada.

Rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković i dodao da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" putem kojeg takođe mogu da plate svoje račune za struju.

Sajber napad je proteklih meseci je ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije, pošto su povezani u nekim segmentima, a trpeli su i građani, pošto je bila otežana i naplata i dostava računa.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je za RTS da su svi šalteri počeli da rade, kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije i dodao je da veruju da će potrošači nastaviti sa uobičajenom praksom plaćanja računa na šalterima.

EPS
račun

Najnovije

18:02, Frissítve: 19:57

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pretražuje se Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, zatim Lazarev kanjon kao i celokupno područje duž Zlotske reke.

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke.