Ugrás a tartalomra
Info TV/Csubrilo Zoltán

Od nove školske godine đake u Malim Pijacama očekuje i letnja učionica

2020.08.19
13:26
2020.08.19
17:19
Forrás
Pannon RTV
Učenike, koji od septembra kreću u istureno odeljenje „Moric Žigmond" u Malim Pijacama, osnovne škole „Karas Karolina", čeka letnja učionica, interaktivna tabla i renovirana sala za fizičko vaspitanje
Info TV/Csubrilo Zoltán

Letnja učionica sa paviljonom, koja je još uvek u fazi izgradnje, omogućiće da se od sada održava i nastava na otvorenom, a njena izgradnja je omogućena sredstvima u visini od 120 hiljada dinara, koja su prikupljena kroz akciju lokalnog Udruženja žena „Nakit", uz pomoć lokalne zajednice i rukovodstva škole. Emeše Čongradac, predsednica udruženja je naglasila da su želeli da stvore nešto što nikada ranije nije bilo u Malim Pijacama.

Emese Čongradac, predsednica, Udruženje žena „Nakit", Male Pijace: „Male Pijace još nemaju učionicu na otvorenom, a mi smo želeli da ima. Pitali smo nastavnike, učitelje, šta oni kažu,kao i učenike, i svi bi voleli da imaju jednu takvu učionicu na otvorenom, u kojoj bi držali aktivnosti na otvorenom ili samo jedan čas iz prirode ili biologije ili čas razredne nastave."

Info TV/Csubrilo Zoltán

Pored poslova na otvorenom, posao se odvija i u unutrašnjosti škole. Pod sale za fizičko je već obnovljen, dok je farbanje zidova još uvek u toku. Predsednik Mesne zajednice Ede Sarapka je rekao da je sala za fizičko renovirana saradnjom za primer, jer je potreban novac obezbeđen od prodaje stabala koja su srušena posle prošlogodišnjeg nevremena, u vrednosti od oko 250 hiljada dinara.

Ede Sarapka, predsednik, MZ Male Pijace: „Kada je već sala za fizičko tako rastavljena, došli smo na ideju da uredimo i zidove, da se obavi krečenje, a onda se nastavilo dalje, obnavljanje rebrastih zidova, i kada deca 1. septembra stignu, biće veoma iznenađena, jer će ih pored nove sale dočekati i nova letnja učionica."

Info TV/Csubrilo Zoltán

Investicije se ni u narednom periodu neće zaustaviti. Valentin Sekereš, direktor ustanove je istakao da se u osnovnoj školi u Malim Pijacama planiraju još brojne inovacije.

Valentin Sekereš, direktor Osnovne škole „Karas Karolina", Horgoš: „Što se tiče našeg objekta u Malim Pijacama, želimo da obnovimo nameštaj, a pored toga pre svega želimo da zamenimo stolice, jer ih naši učenici i nastavnici više ne mogu redovno koristiti, takođe želimo da obnovimo i pod, a inače u toku je i realizacija jednog našeg uspešnog konkursa, a on se odnosi na kupovinu kuhinjske opreme."

Investicije se realizuju uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Mesne zajednice u Malim Pijacama, Udruženja žena „Nakit" i Osnovne škole „Karas Karolina".

Male Pijace
letnja učionica
učenik
paviljon
Horgoš
škola

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.