Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Od prihoda sa Uskršnjeg vašara biće organizovana školska ekskurzija

2022.04.14
14:10
2022.04.14
17:44
Forrás
Pannon RTV
Po prvi put je u Osnovnoj školi „Mora Karolj” u Sajanu održan Uskršnji vašar. Meštani su danas pre podne mogli da kupuju ispred škole, za simboličan iznos. U programu su učestvovali svi učenici i nastavnici škole.

Učenici su na štandovima, postavljenim ispred Osnovne škole „Mora Karolj”, nudili svoje ručno rađene proizvode. Više od polovine izloženih stvari prodali su već tokom prvog sata. Bilo je tu farbanih jaja, ukrasa za stolove i vrata, ali i ukusnih kolača.

Petra Kovač, učenica: „Ovim Uskršnjim vašarom se pripremamo za raspust, za praznike. Svi su farbali različita jaja, a od prihoda koji sakupimo idemo na izlet, tako da su svi radili veoma naporno.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Anita Budai Đemant i njeni učenici iz sedmog razreda pravili su vaze, farbali jaja i pekli mafine: „Već smo jako čekali da počne ovaj vašar, i tome smo posvetili čitavo vreme na svakom času odeljenskog starešine. Deca su donela razne materijale, pravili smo razne ukrase, a ono što je veoma važno jeste da smo sve ovo uspeli da uradimo u saradnji sa roditeljima.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Održavanje vašara je inicirao Savet roditelja škole. Inspiracija je došla sa već tradicionalnog Božićnog vašara.

Monika Fekete, predsednica Saveta roditelja, Sajan: „Ideja je bila da takav vašar bude i za Uskrs. Pravili su nešto kod kuće, a nešto u školi, naravno uz pomoć roditelja, učitelja i nastavnika. Deca su se veoma rado pripremala za to.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Cena manjih ukrasa kretala se od 30 do 50 dinara, dok su se predmeti, koji su zahtevali više rada, mogli nabaviti po cenama od 100 do 200 dinara. Ostvareni prihod škola će iskoristiti za organizovanje ekskurzije.

Sajan
ekskurzija
vašar
Uskrs

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.