Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Od Sente do Temišvara na dva točka

2022.09.22
16:42
2022.09.22
17:57
Forrás
Pannon RTV
Grupa biciklista je u četvrtak, u ranim jutarnjim časovima, krenula na četvorodnevnu biciklističku turu od Sente do Temišvara. Tokom ove ture, učesnici će imati priliku da upoznaju različita mesta i njihove znamenitosti.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mala grupa ljudi okupljala se u jutarnjim časovima u centru Sente. Njima se pridružio i jedan bračni par, koji nikada ranije nije učestvovao u tako dugoj biciklističkoj turi.

Viktor Nađ Abonji: „Mi redovno odlazimo na razne ture, za nas je to opuštanje i osveženje. A činjenica da to možemo da radimo u društvu, obećava da će to biti neprocenjiv događaj za nas. Uglavnom idemo na pešačke ture, one su obično dugačke 30-40 kilometara. Maksimalna razdaljina koju sam ja prešao biciklom bila je 50 kilometara, od Segedina do Sente i nazad.”

Anita Nađ Abonji: „Došla sam sa svojim mužem i sa našim poznanicima. Ideja je zapravo potekla od jednog našeg poznanika. Kao što je i moj partner rekao, često odlazimo na pešačke ture i za nas je to opuštanje. Ja još nisam bila na biciklističkoj turi, ovo je prva, probaćemo.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Glavni cilj ovog IPA projekta je povećanje turizma u pograničnim regionima Srbije i Rumunije, pružajući priliku da se predstavi istorijsko, prirodno i kulturno nasleđe pomenutih područja.

Andraš Košicki, menadžer „Banat Bike” projekta: „Za Temišvar kreće jedan ekipa  biciklom, kao i jedno vozilo u pratnji. Ovo će biti tura u trajanju od četiri dana. Ako vremenske prilike dozvole, pokušaćemo da obiđemo određena mesta koja su naznačena na ovom planeru rute, odnosno koja su objavljena u ovoj studiji.”

Projekat je deo zajedničkog turističkog kokursa Lokalne samouprave opštine Senta i Udrženja „Otelek Mađari za Mađare”, koji uključuje i mnoge druge aktivnosti. Pored toga, sledeće nedelje će biti održano otvaranje objekta za iznajmljivanje bicikala u parku u Senti, na kome se već uveliko radi.

Senta
Temišvar
bicikl

Najnovije

13:02

„S nama je okrugao svet”

U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.