Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Odani pratilac iz azila

2021.01.30
18:18
Forrás
Panon RTV
Udomiti psa iz prihvatilišta je dobra stvar, osim što je plemenit cilj, može se naći i odani pratilac.

U azilu Udruženja za zaštitu životinja "Pongo" u Adi, prošle godine, u proseku, je više kućnih ljubimaca pronašlo svoje vlasnike, ali još uvek mnogo pasa čeka da pronađe svoj dom.

Žužana Latak je osnovala Udruženje za zaštitu životinja "Pongo" u Adi pre gotovo 8 godina, gde je na početku uspela pružiti utočište za samo nekoliko pasa, danas ona i njeni aktivisti brinu o više od 100 pasa.

"Proteklih godina uspeli smo udomiti puno, oko 500 pasa. Ove godine tj. 2020.godine našli smo dom za oko 50 pasa. Mnogo pasa možemo poslati u inostranstvo, ali ima puno ljudi koji i ovde gaje ljubav prema psima, pa prihvataju pse i ovde u Adi, Senti i okolnim mestima. Ugovor o udomljavanju je u ovom slučaju obavezan, jer samo tako dajemo psa. " rekla je Žužana Latak, Udruženje za zaštitu životinja "Pongo" u Adi.

Rukovodilac azila je naglasila da primaju ogromnu pomoć od opštine Ada, kao i pojedinaca, koji žive u inozemstvu, oni takođe pomažu u radu skloništa. Pomoć je preko potrebna, jer psi zahtevaju puno strpljenja i pažnje, a takođe obavljaju i specijalističke preglede i operacije na psima pod njihovom zaštitom.

Pannon RTV

"Cilj nam je da udomimo što više pasa jer bi u suprotnom, u našem prihvatilištu, uvek bilo sve više pasa, pa bi se javio problem popunjenosti smeštajnog kapaciteta. Dakle, prvi cilj je spasiti pse, a drugi je da što većem broju pasa pronađemo adekvatan dom."

Što se tiče udomljavanja, protekla godina se može smatrati izuzetno uspešnom, jer je više od 50 pasa pod našom zaštitom pronašlo vlasnike. Robert Ožvar iz Mola sada je odlučio da postane vlasnik jednog ljubimca iz prihvatilišta. Sa izabranim psom odmah se javila privrženost.

"Prvenstveno smo hteli da udomimo ženku, jer mi imamo trenutno mužjaka kojeg smo držali sa još jednim mužjakom, tačnije bili su braća, pa su se nekako mogli međusobno podneti. Međutim, dva potpuno nepoznata mužjaka bi se međusobno poubijala, pa smo zato izabrali ženku. Pitali smo za slike pasa iz prihvatilišta, da bi videli koji psi postoje, ovo štene nam je bilo simpatično kad smo ga pogledali, odmah nam se svidelo i doveli smo je. " rekao je Robert Ožvar iz Mola.

Pre nego što se udomi pas iz prihvatilišta, neophodno je znati, da pas koji se prihvata u mnogim slučajevima zahteva potpuno drugačiji pristup u odnosu na štene kupljeno od uzgajivača, pa je posebno važno da vlasnik bude sposoban da od prvog trenutka stekne poverenje i poštovanje psa, kažu stručnjaci.

azil
pas
Ada
udomiti

Slične vesti

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.