Ugrás a tartalomra

Održan mađarsko-srpski poslovni forum u Morahalomu

2017.04.28
08:59
Juče je u Morahalomu održan sprsko-mađarski poslovni forum čiji je cilj bio podsticanje regionalnog razvoja, uključivanje firmi iz Srbije, pomoć u poslovnoj saradnji, kao i da srpska strana prepozna Morahalom kao mesto za ulaganje
Juče je u Morahalomu održan sprsko-mađarski poslovni forum čiji je cilj bio podsticanje regionalnog razvoja, uključivanje firmi iz Srbije, pomoć u poslovnoj saradnji, kao i da srpska strana prepozna Morahalom kao mesto za ulaganje. Sa srpske strane su na forumu u prvom redu bili prisutni predstavnici vojvođanskih lokalnih samouprava, rukovodioci privrednih komora i poslovni ljudi. Domaćin susreta je bio gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi. szerb-magyar vallalkozoi forum morahalom 6 Oto Kišmarton, ekonomski savetnik ambasade Srbije u Budimpešti je govorio o srpsko-mađarskim poslovnim vezama rekavši kako su političke veze dobre, a da još jako puno treba raditi kako bi se i ekonomske veze razvile, te da zato i služe ovakvi forumi. Generalni konzul mađarskog konzulata u Subotici Janoš Babić je ukazao na potencijale saradnje županije Čongrad i severne Vojvodine, te da bi saradnja privrednih komora otvorila mogućnost da se ti potencijali nadalje razviju. Na svakom forumu je važno i međusobno upoznavanje, a ovom prilikom je od posebnog značaja bila i poljoprivreda.
Mórahalom
mađarsko-srpski poslovni forum

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.