Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Održan porodični dan u Bačkom Petrovom Selu

2020-09-26
18:44
Forrás
Pannon RTV
Savez udruženja velikih porodica Vojvodine održao je danas u Bačkom Petrovom Selu porodični dan.

Ovim je završen niz porodičnih sastanaka održanih u okviru Programa za brigu o porodici i natalitetu 2020.

Savez udruženja velikih porodica Vojvodine će u bliskoj budućnosti biti domaćin međunarodne konferencije o natalitetu u Bačkom Petrovom Selu, moglo se čuti na događaju.

Lokalne narodne pesme izveli su tamburaši Kulturnog društva „Čoboljo" iz Mola povodom porodičnog dana koje je organizovao Saveza udruženja velikih porodica u Vojvodini u Bačkom Petrovom Selu. Četvoro od petoro dece porodice Rekovič takođe je izašlo na pozornicu na otvaranju događaja. Desetogodišnji Rege recitiovao je pesmu Šandora Kanjadija: „Puno se igramo kod kuće, više sam napolju, vozim bicikl s mojim bratom Ervinom. Sad kad razmislim, pomalo je čudno da imam i dva brata i dve sestre. " rekao je Rege Rekovič.

Porodica Rekovič živi u Gornjem Bregu. Roditelji odgajaju petoro dece uzrasta od 4 do 14 godina.

„Veća porodica s više braće i sestara može biti puno uglađenija i pružiti puno veću sigurnost. Naravno, postoje i teški trenuci kada se deca međusobno takmiče, a mi to obično rešavamo neprestanim davanjem do znanja da ih volimo koliko i svoje prste. " rekao je Ervin Rekovič.

Na događaju su se porodice mogle međusobno sprijateljiti, a deca su mogla učestvovati u raznim aktivnostima. Čim epidemiološka situacija dopusti, Savez udruženja velikih porodica Vojvodine će takođe organizovati međunarodnu konferenciju u Bačkom Petrovom Selu, gde će mađarski stručnjaci podeliti svoja iskustva o populacionoj politici.

„Pre svega, očekujemo da će biti prisutni predstavnici Ministarstva ljudskih resursa i Državnog sekretarijata za nacionalnu politiku koji će nam reći šta pomaže velikim porodicama u Mađarskoj da poboljšaju natalitet i koje su to mere populacione politike koje se mogu odnositi i na stanovništvo van granica Mađarske. " rekao je Vilmoš Križan, predsednik, SUVEPOV-a.

SUVEPOV se nada da će konferenciji prisustvovati i lokalni stručnjaci koji će mere populacione politike koje su već dale rezultat u Mađarskoj, ugraditi u srpsku praksu.

porodični dan
Bačko Petrovo Selo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije