Ugrás a tartalomra

Održana subotička "Dužijanca"

2019-08-11
15:37
Forrás
Pannon RTV
Nakon zahvale Bogu, svečana povorka "Dužijance" prošla je kroz grad, hleb od novog brašna predat gradonačelniku.

Centralna manifestacija subotičke "Dužijance", tradicionalne svečanosti Bunjevaca i Hrvata, povorka kroz grad, održana je danas nakon svete mise u rimokatoličkoj katedrali Svete Terezije Avilske. "Dužijancom" se održava zahvala Bogu za novo žito, serijom kulturnih, sportskih i verskih manifestacija u Subotici i okolnim selima.

Felvonulás

U sklopu centralne manifestacije ovogodišnje "109. Dužijance" je hleb od novog brašna predat gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu, a okupljene je pozdravio i član Evropske komisije Tibor Navračič.

Dužijanca
Subotica
slava
Bogdan Laban
Tibor Navračič

Slične vesti

Najnovije

14:00, Frissítve: 17:24

Lakša nastava uz robote

Na dvodnevnom akreditovanom kursu “Primena robota u obrazovanju” organizovanom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici učestvuje 18 pedagoga i nastavnika.
17:04

Borba protiv ambrozije

Koncentracija ambrozije u vazduhu u Novom Sadu i okolini je veća od dozvoljenog. Situacija se neće poboljšati ni narednih nekoliko dana, kažu zvaničnici.
16:08

Interetno: Iza kulisa…

Drugog dana Interetno festivala predstavile su se folklorne grupe iz dalekih zemalja. Na glavnom trgu Subptice nastupali su gosti iz Bolivije, Kolumbije, Malezije i Rusije.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.