Ugrás a tartalomra

Okupiti se i zabaviti na klizanju, sankanju

2023.12.07
11:59
2023.12.07
17:42
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava je postavila montažna klizališta u nekoliko prigradskih naselja, a očekuje se da će tobogan u centru Subotice biti stavljen u upotrebu od predstojećeg vikenda.

Formiranje klizne površine ledenog tobogana podignutog u centru Subotice polako se privodi kraju.

Sergej Kuzman, urbanista, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje: „Očekuje se da će biti upotrebljiv već za vikend, a najkasnije u ponedeljak, u zavisnosti od vremenskih uslova. Svako može da ga koristi besplatno, oprema za ledeni tobogan biće obezbeđena. Naši radnici će biti tu da pokažu svim zainteresovanima kako da koriste ledeni tobogan.”

Ledeni tobogan će biti otvoren od 9 časova ujutro do 21 čas, sve do 31. januara 2024. godine.

Montažna klizališta koja postavlja Lokalna samouprava grada Subotice, počeće sa radom po planu, u roku od nekoliko dana, odnosno oko 10. decembra, i to u Subotici, u naselju Prozivka, odnosno na Paliću, u Hajdukovu, Čantaviru, Starom Žedniku i Tavankutu.

Deca u Hajdukovu sa velikim uzbuđenjem čekaju da se formira led na klizalištu postavljenom u dvorištu Doma kulture.

Aleks Čunkam, Hajdukovo: „Mislim da je sve ovo jako dobro, jer tu mogu da se okupe meštani Hajdukova, mogu da se upoznaju i da se dobro provedu na klizanju.”

Deak Denis, Hajdukovo: „Ne znam da se kližem, ali mi je drago što se otvara. Barem će tako nešto biti i ovde, u Hajdukovu.”

Klizališta su već počela da se zalivaju, i biće puštena u rad čim led bude dovoljne debljine.

Hargita Erči, članica zadužena za oblest turizma, Gradsko veće, Subotica:

„Tako oko desetog, plus-minus dan-dva.

- Da li sva deca i svi zainteresovani mogu to da koriste besplatno?

– Da, postavljena klizališta pripadaju gradu, znači grad ih je postavio, i sve je besplatno. Besplatno je dakle korišćenje, a možete iznajmiti i klizaljke, i njih takođe dobijate besplatno. Osim toga, tu su i ove male sprave, pingvini, pomoću kojih deca mogu da nauče da kližu, gurajući ih ispred sebe.”

Na Paliću je montažno klizalište postavljeno na velikom parking, koji se nalazi u blizini Ženskog štranda.

klizanje
sankanje
klizalište
Subotica
tobogan
Sergej Kuzman

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.