Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Olakšajte svoje obaveze – postanite eGrađanin

2021.04.20
18:45
2021.04.20
18:51
Forrás
Pannon RTV
Pult za pomoć pri registraciji na eUpravu otvoren je u Uslužnom centru Gradske kuće. Oni koji su do sada pokušavali da se registruju, a nisu imali uspeha, ovde mogu dobiti pomoć.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Na stranici eUprava više stvari može da se reši od kuće. Između ostalog mogu se rešavati poslovi vezani za lična dokumenta građana, možemo da upišemo dete u obdanište ili školu, a ovde se može registrovati spremnost i za vakcinisanje. Međutim, to ne ide uvek lako. Prvo je potrebno da formiramo svoj korisnički nalog, i na taj način postanemo, takozvani, eGrađanin. U tome zainteresovanim građanima može da pomogne novi pult u Uslužnom centru u Gradskoj kući u Subotici.

"Grad Subotica aktivno radi da u toku ove godine značajan deo usluga, a u toku naredne godine kompletno sve usluge instalira na portalu eUprave, što znači da će Subotičani sa otvorenim nalogom eGrađanina moći da ostvaruju svoja prava, da koriste upravne postupke i da izmiruju svoje obaveze ispred grada Subotice, preko eUprave" rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Zainteresovani u Subotici za sada bez rednog broja, mogu da se prijave kod pulta za građevinarstvo. Potrebno je da predaju samo ličnu kartu ili putnu ispravu, da daju adresu svoje elektronske pošte i da kod sebe imaju mobilni telefon. Službenik će za njih da otvori korisnički nalog, kroz koju može da koristi usluge eUprave. U Srbiji se upravo otvara 140 ovakvih šaltera.

"Preko ovog punkta, kao i na drugim 140 punktova širom Srbije svi zainteresovani građani će moći da dobiju podršku da otvore svoj nalog na portalu eUprave, i da u svoje sanduče primaju važna pisma od države, rešenja o porezu na imovinu, rešenja iz katastra i iz drugih servisa i da na taj način bez čekanja u redovima i na šalterima, bez dodatnih troškova mogu da završe važne procedure vezane za ključne životne događaje, što je posebno važno u vreme pandemije" rekla je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a.

Posredstvom portala eUprave mogu se brže i lakše rešavati zvanični poslovi, pribaviti potrebni dokumenti bez stajanja u red.

„Otvaranjem ovog šaltera, gde građani lako mogu da postanu eGrađani, Subotica se svrstava u lidera u razvoju elektronske uprave u Srbiji" rekao je Mihailo Jovanović, direktor Vladine kancelarije za IT.

Do sada se na ovaj portal u Srbiji  prijavilo više od milion građana. 

eGrađanin
Subotica
Gradska Kuća
euprava
registracija

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.