Ugrás a tartalomra
Facebook

Oliver Pal Gajodi stigao u Budimpeštu

2021-01-18
15:47
2021-01-18
15:55
Forrás
Pannon RTV
Mali pacijent iz Bajmoka stigao u dečju bolnicu u Budimpešti.

Vest o odlasku Olivera Pal Gajodija u Budimpeštu postavili su aktivisti koji su organizovali humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za lečenje dečaka. Oliver je prošao na kovid testu i čeka dalje pretrage u dečjoj bolnici Bethesda u glavnom gradu Mađarske.

Prema ranije poznatoj proceduri će ga lekari skinuti sa respiratora, a krajem januara planiraju da krenu sa pretragama nužnim za gensku terapiju te će da mu naruče lek. Sredinom februara bi bilo moguće da dobije terapiju, koja košta oko 2,3 miliona evra.

Sredstva za lečenje mališana iz Bajmoka prikupili su aktivisti putem humanitarnih akcija, uz kako su naveli, do sada neviđenu saradnju.

Oliver Pal Gajodi
bolnica
dete

Slične vesti

Najnovije

14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".