Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Onlajn susreti mađarskih preduzetnika Karpatskog basena

2020-05-08
16:48
2020-05-08
18:28
Forrás
Pannon RTV
Dve stotine inostranih mađarskih preduzetnika učestvuje na petom sastanku mađarskih preduzetnika Karpatskog basena.

Zbog koronavirusa, događaj je prvi put ove godine organizovan onlajn. Na dvodnevnoj obuci učestvuju mikro i mala preduzeća iz sektora koji su posebno pogođeni usled epidemije. Tokom onlajn sastanka učesnici prisustvuju korisnim predavanjima i radionicama a mogu da se povezuju sa drugim preduzetnicima i stručnjacima iz Mađarske i inostranstva. Državni sekretar zadužen za nacionalnu politiku Arpad Janoš Potapi je istakao da je zahvaljujući dobijenim informacijama cilj susreta što brži oporavak preduzeća posle epidemije. Preko 90 procenata zaposlenih u prekograničnim mađarskim kompanijama su Mađari, dakle uz podršku jednog preduzeća mađarska vlada može pomoći čak desetak mađarskih porodica – naglasio je državni sekretar.

susret
onlajn
preduzetnik
Arpad Janoš Potapi
karpatski basen

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.