Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orban: Mađarska štiti evropske granice

2021.09.11
13:19
Forrás
MTI
Radimo na tome, da se ono što se dogodilo u Njujorku pre dvadeset godina, nikada više ne ponovi, stoji u izjavi Viktora Orbana povodom 20. godišnjice terorističkih napada u Njujorku.

Orban, između ostalog, piše da se još uvek sa velikim bolom prisećaju na hiljade nevinih žrtava. Dana 11. septembra 2001.godine je dokazano da se za mir i sigurnost hrišćanske civilizacije mora boriti svaki dan, napisao je mađarski premijer. Podsetio je da je nakon tužnih događaja od pre dvadeset godina, Mađarska bila jedna od prvih u Evropi, koja je odigrala ulogu u borbi protiv terorizma, podržavajući svoje saveznike u operacijama NATO-a koliko je to bilo u njenoj moći. Evropska migracijska kriza 2015.godine, takođe je donela teror u Evropu, kaže Orban, koji dodaje da je ono što se dogodilo u Avganistanu, razlog za dalju zabrinutost svih nas. Nivo pretnji za sigurnost raste, a nestabilnost u regiji predstavlja značajan rizik za Evropu, navodi se u saopštenju.

Mađarska
Viktor Orban
teroristički napad
migracija

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.