Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orban: Mađarska štiti evropske granice

2021.09.11
13:19
Forrás
MTI
Radimo na tome, da se ono što se dogodilo u Njujorku pre dvadeset godina, nikada više ne ponovi, stoji u izjavi Viktora Orbana povodom 20. godišnjice terorističkih napada u Njujorku.

Orban, između ostalog, piše da se još uvek sa velikim bolom prisećaju na hiljade nevinih žrtava. Dana 11. septembra 2001.godine je dokazano da se za mir i sigurnost hrišćanske civilizacije mora boriti svaki dan, napisao je mađarski premijer. Podsetio je da je nakon tužnih događaja od pre dvadeset godina, Mađarska bila jedna od prvih u Evropi, koja je odigrala ulogu u borbi protiv terorizma, podržavajući svoje saveznike u operacijama NATO-a koliko je to bilo u njenoj moći. Evropska migracijska kriza 2015.godine, takođe je donela teror u Evropu, kaže Orban, koji dodaje da je ono što se dogodilo u Avganistanu, razlog za dalju zabrinutost svih nas. Nivo pretnji za sigurnost raste, a nestabilnost u regiji predstavlja značajan rizik za Evropu, navodi se u saopštenju.

Mađarska
Viktor Orban
teroristički napad
migracija

Najnovije

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!