Ugrás a tartalomra

Orban: potrebne promene jer EU ne može da se nosi sa situacijom u Ukrajini i migracijama

2023.10.27
12:42
Forrás
MTI
Mađarska je već 2015. godine poručila da migracije rezultiraju kriminalom, terorizmom, neukrotivim političkim napetostima i velikim troškovima, rekao je mađarski premijer.

Potrebne su promene u Briselu, jer Evropska unija sada ima lidere koji se ne mogu nositi sa promenjenom situacijom u Ukrajini i migracijama, naglasio je mađarski premijer Viktor Orban u emisiji Košut radija pod nazivom „Dobro jutro, Mađarsko!“. Dodao je da se zato mora postići promena na predstojećim izborima za Evropski parlament. Na samitu Evropske unije u Briselu, budžetski predlog Brisela je morao biti klasifikovan kao nerazrađen i nepodoban za ozbiljne pregovore, "čak smo ga i odbacili, kako bi odbor mogao da da ozbiljniji predlog, ali bila je to velika borba", rekao je Viktor Orban na Košut radiju. Napomenuto je i da će premijer još jednim nacionalnim savetovanjem učvrstiti jedinstvo između birača i političkog vodstva zemlje.

Viktor Orban je takođe govorio o tome da će uvođenjem programa za Povlastice stvaranja porodičnog doma (ČOK plus) porodice sa decom dobiti ozbiljnu pomoć za stvaranje samostalnog doma. Viktor Orban je u intervjuu u Centru za medije u Briselu istakao da je,  najveće pitanje sa kojim se suočava svetska ekonomija, ko će imati kapacitete da uskladišti proizvedenu zelenu energiju i da preuzme kada je to potrebno. Naglasio je da Kina danas prednjači u tome, a ako se Mađarska u pravo vreme pre drugih uključi u novu tehnologiju, moći će u kratkom vremenu da nadoknadi svoje nedostatke u razvoju.

Viktor Orban
mađarska

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije