Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Osnovana Komora za razvoj Karpatkog basena

2019-08-14
20:59
Forrás
MTI
Komora za razvoj Karpatkog basena je osnovana radi stvaranja i jačanja ekonomskog jedinstva regiona – najavio je Laslo Parag, predsednik Mađarske privredne i trgovinske komore u Budimpešti.

Žolt Šemjen potpredsednik vlade za mađarsku nacionalnu politiku je na konferenciji za štampu naglasio, da nacionalna politika teži da deluje kao katalizator u stvaranju infrastrukture koju mogu ispuniti Mađari koji žive u svojoj domovini i u inostranstvu. Šemjen je podsetio da je mađarske vlada inicirala značajan ekonomski razvoj u Karpatskom basenu i ocenio je važnim da pomogne ekonomskom razvoju u regionu. Govoreći o zemljama, Laslo Parag je pomenuo i Srbiju. Zapravo, u 2017. godini se bilateralna trgovinska saradnja između dve zemlje povećala za 29,5 odsto.

karpatski basen
komora
Budimpešta
Laslo Parag
Žolt Šemjen

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.