Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Osnovana Komora za razvoj Karpatkog basena

2019-08-14
20:59
Forrás
MTI
Komora za razvoj Karpatkog basena je osnovana radi stvaranja i jačanja ekonomskog jedinstva regiona – najavio je Laslo Parag, predsednik Mađarske privredne i trgovinske komore u Budimpešti.

Žolt Šemjen potpredsednik vlade za mađarsku nacionalnu politiku je na konferenciji za štampu naglasio, da nacionalna politika teži da deluje kao katalizator u stvaranju infrastrukture koju mogu ispuniti Mađari koji žive u svojoj domovini i u inostranstvu. Šemjen je podsetio da je mađarske vlada inicirala značajan ekonomski razvoj u Karpatskom basenu i ocenio je važnim da pomogne ekonomskom razvoju u regionu. Govoreći o zemljama, Laslo Parag je pomenuo i Srbiju. Zapravo, u 2017. godini se bilateralna trgovinska saradnja između dve zemlje povećala za 29,5 odsto.

karpatski basen
komora
Budimpešta
Laslo Parag
Žolt Šemjen

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U utorak padavine donose osveženje

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na tropsku vrućinu, jer tokom najtoplijeg dela dana može biti i 40 stepeni. U utorak stižu oluje i pljuskovi.
Extreme man versenyen a sportolók

Uspeh triatlonaca Subotice

Triatlonci Subotice uspešno su učestvovali na ovogodišnjem Extrememan – Iron man triatlonu, koji se održao po 30. put u mađarskom gradu Nađatad.