Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Osnovana Komora za razvoj Karpatkog basena

2019-08-14
20:59
Forrás
MTI
Komora za razvoj Karpatkog basena je osnovana radi stvaranja i jačanja ekonomskog jedinstva regiona – najavio je Laslo Parag, predsednik Mađarske privredne i trgovinske komore u Budimpešti.

Žolt Šemjen potpredsednik vlade za mađarsku nacionalnu politiku je na konferenciji za štampu naglasio, da nacionalna politika teži da deluje kao katalizator u stvaranju infrastrukture koju mogu ispuniti Mađari koji žive u svojoj domovini i u inostranstvu. Šemjen je podsetio da je mađarske vlada inicirala značajan ekonomski razvoj u Karpatskom basenu i ocenio je važnim da pomogne ekonomskom razvoju u regionu. Govoreći o zemljama, Laslo Parag je pomenuo i Srbiju. Zapravo, u 2017. godini se bilateralna trgovinska saradnja između dve zemlje povećala za 29,5 odsto.

karpatski basen
komora
Budimpešta
Laslo Parag
Žolt Šemjen

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.