Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Osveštana crkva Svete Porodice u Velikom Radanovcu

2019.07.07
23:32
Forrás
Pannon RTV
Biskup Janoš Penzeš predao je ključeve crkve Jožefu Leistu, palićkom župniku. Nakon toga predstavnici crkve i vernici zajedno su krenuli na misu.

Za stanovnike Velikog Radanovca crkva ima snagu da očuva zajednicu.

„Ovo je dobra, mala zajednica. Mene su sada zamolili da pomognem u molitvi krunice, i veoma sam zahvalna zbog toga" kaže Veronika Nađ, Veliki Radanovac.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Jožef Kolesar je u subotu rukopoložen za velečasnog. Za njega je velika čast bila što je već u nedelju mogao da učestvuje u osveštavanju radanovačke crkve, na kojem su bila prisutna i tri visoka crkvena dostojnika.

„Tu je dr Janoš Penzeš, vrhovni pastir subotičke katoličke crkve, kao naš biskup, koji je temelje ove ckrve osveštao pre sedam godina i dao blagoslov za građenje. Dalje, prisutan je bio i dr Laslo Kiš-Rigo, biskup, vrhovni pastir biskupije Seged-Čanadi, a biće tu i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, rekao je velečasni Jožef Kolesar, Palić.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ova crkva je velika prekretnica u životu stanovnika Radanovca – rekao je Janoš Šoš, predsednik Skupštine mesne zajednice. Dodao je da ljudi u svom svakodnevnom životu imaju potrebu za verom.

U crkvi se od 2017. godine održavaju mise, posebno nedeljom i praznicima. Nakon osveštavanja ona će biti dostojno mesto za molitve vernika.

Radanovac

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.