Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Otvoren 5. Regionalni poslovni forum

2022.11.15
15:11
2022.11.15
16:25
Forrás
Pannon RTV
U zgradi Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu je otvoren 5. Regionalni poslovni forum. Cilj ovog događaja je da se pomogne u uspostavljanju kontakata između kompanija i preduzetnika.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Forum nudi mogućnost kompanijama da predstave svoje poslovne ideje i povežu se sa drugim kompanijama i institucijama. Reč je o kombinovanom događaju jer je praćenje događaja moguće onlajn u realnom vremenu i uživo.

Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine: „Jedan jedinstven koncept u našoj državi koji podrazumeva poziv firmama, poziv raznim institucijama od regionalnih komora do razvojnih agencija regionalnih. Znači, pokušali smo ono što imamo preko skupštine evropskih regija, da objedinimo pozivima sa firmama pre svega iz Srbije. Međutim, u ovih pet godina, ovo je izraslo u nešto potpuno drugačije. Ja danas sa zadovoljstvom mogu da vam kažem da mi na današnjem regionalno biznis forumu imamo preko 230 učesnika."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Forum su zajednički organizovali Skupština evropskih regija, Autonomna pokrajina Vojvodina i Privredna komora Vojvodine. Ova serija događaja će trajati dve nedelje. Do sada se prijavilo više od 230 učesnika iz 25 zemalja sa 4 kontinenta.

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine: "Tu neće biti samo neki trgovci, proizvođači određenih roba, nego će tu biti predstavnika, po onome što je prijavljeno, predstavnika regionalnih fondova, razvojnih agencija, ambasada, predsednika vlada iz određenih regiona. Tako da se tu stvara jedan izuzetan i kvalitetan ambijent."

U onlajn razgovor se uključio i poverenik Evropske unije za proširenje Oliver Varhelji, koji je takođe govorio o temama vezanim za budućnost regiona i o podršci regionu Zapadnog Balkana.

 

Regionalni poslovni forum
Privredna komora Vojvodine
Novi Sad

Najnovije

15:33, Frissítve: 17:20

Bez cigarete – bar jedan dan

U Srbiji se od duvanskih proizvoda najviše koristi cigareta i svaki treći građanin svakodnevno puši. Zabrinjava da gotovo 16 odsto pušača dnevno popuši 20 i više cigareta. Svakog dana u našoj zemlji umre 44 lica od bolesti povezanih sa pušenjem.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.