Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otvoren naučni park u Kanjiži

2019-10-18
19:43
2019-10-19
15:21
Forrás
RTV Pannon
Izgradnju objekta u dvorištu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju podržala je Naftna industrija Srbije sa 5 miliona dinara.

Opremu za park obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. U dvorištu centra postavljena je letnja učionica i obezbeđeno je nekoliko trodimenzionalnih pomagala.

Mališani iz vrtića i osnovne škole dočekali su park sa velikim oduševljenjem. I oni su dali veliki doprinos parku, jer su predmeti pravljeni prema njihovim zamislima.

Između ostalog, tu je sunčani sat, pokazivač pravca i interaktivna igra koja se zove trgovački putnik. “Napravili smo i pravićemo takve interaktivne vizuelne sprave, koje deci približavaju učenje i popularizaciju nauke“ rekla je Tatjana Varju Potrebić direktor Regionalnog centra.

Opremanje parka pomogao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. “Naša deca, naši đaci, mališani iz vrtića mogu da se osećaju kao mali naučnici, kad dođu i direktno steknu znanje o prirodnim naukama. Nauka i obrazovanje dve su povezane stvari, i važan je most između obrazovanja i nauke. Ovaj naučni park ovde u Kanjiži definitivno služi tome“ izjavio je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Inače, rezultati najnovijeg konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje upravo su objavljeni. Prema tome, 50 miliona dinara biće izdvojen za obnovu osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, uključujući OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Kanjiži, kojoj je namenjeno 3,3 miliona dinara.

naučni park
Kanjiža
otvaranje

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.