Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Otvoren naučni park u Kanjiži

2019-10-18
19:43
2019-10-19
15:21
Forrás
RTV Pannon
Izgradnju objekta u dvorištu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju podržala je Naftna industrija Srbije sa 5 miliona dinara.

Opremu za park obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. U dvorištu centra postavljena je letnja učionica i obezbeđeno je nekoliko trodimenzionalnih pomagala.

Mališani iz vrtića i osnovne škole dočekali su park sa velikim oduševljenjem. I oni su dali veliki doprinos parku, jer su predmeti pravljeni prema njihovim zamislima.

Između ostalog, tu je sunčani sat, pokazivač pravca i interaktivna igra koja se zove trgovački putnik. “Napravili smo i pravićemo takve interaktivne vizuelne sprave, koje deci približavaju učenje i popularizaciju nauke“ rekla je Tatjana Varju Potrebić direktor Regionalnog centra.

Opremanje parka pomogao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. “Naša deca, naši đaci, mališani iz vrtića mogu da se osećaju kao mali naučnici, kad dođu i direktno steknu znanje o prirodnim naukama. Nauka i obrazovanje dve su povezane stvari, i važan je most između obrazovanja i nauke. Ovaj naučni park ovde u Kanjiži definitivno služi tome“ izjavio je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Inače, rezultati najnovijeg konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje upravo su objavljeni. Prema tome, 50 miliona dinara biće izdvojen za obnovu osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, uključujući OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Kanjiži, kojoj je namenjeno 3,3 miliona dinara.

naučni park
Kanjiža
otvaranje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije