Ugrás a tartalomra
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja

Otvoren privremeni smeštaj u Subotici

2021.01.11
16:41
Forrás
Pannon RTV
Crveni krst i Karitas zbrinjavaju beskućnike u Subotici.
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja

U Subotici se u Gajevoj ulici broj 50 nalazi privremeni smeštaj kojim upravljaju Crveni krst i Karitas. Krevete, posteljinu u opremu za ručavanje obezbeđuje Crveni krst, a oni koji su u potrebi dobijaju i odeću i obuću.

Za korisnike privremenog smeštaja je obezbeđena ishrana tri puta dnevno prema programu narodne kuhinje. Radnici i volonteri Crvenog krsta i Karitasa obezbeđuju 24-časovno dežurstvo u prihvatilištu. U okviru programa zdravstvene prevencije Crveni krst u saradnji sa Domom zdravlja Subotice obezbeđuje lekarske preglede za korisnike smeštaja. Zbog sprečavanja kovida i drugih zarazih bolesti se rad prihvatilišta usklađuje se sa protivepidemijskim merama koje je izdao epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Lokalna samouprava Subotice je za 2021. godinu namenila 500.000 dinara za rad privremenog prihvatilišta za beskućnike.

Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja
Subotica
privremeni prihvatni centar
otvoren

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.