Ugrás a tartalomra
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja

Otvoren privremeni smeštaj u Subotici

2021.01.11
16:41
Forrás
Pannon RTV
Crveni krst i Karitas zbrinjavaju beskućnike u Subotici.
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja

U Subotici se u Gajevoj ulici broj 50 nalazi privremeni smeštaj kojim upravljaju Crveni krst i Karitas. Krevete, posteljinu u opremu za ručavanje obezbeđuje Crveni krst, a oni koji su u potrebi dobijaju i odeću i obuću.

Za korisnike privremenog smeštaja je obezbeđena ishrana tri puta dnevno prema programu narodne kuhinje. Radnici i volonteri Crvenog krsta i Karitasa obezbeđuju 24-časovno dežurstvo u prihvatilištu. U okviru programa zdravstvene prevencije Crveni krst u saradnji sa Domom zdravlja Subotice obezbeđuje lekarske preglede za korisnike smeštaja. Zbog sprečavanja kovida i drugih zarazih bolesti se rad prihvatilišta usklađuje se sa protivepidemijskim merama koje je izdao epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Lokalna samouprava Subotice je za 2021. godinu namenila 500.000 dinara za rad privremenog prihvatilišta za beskućnike.

Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja
Subotica
privremeni prihvatni centar
otvoren

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.