Ugrás a tartalomra

Ovako vide Mađare u svetu

2023.10.03
12:47
2023.10.03
16:49
Forrás
Pannon RTV
Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.

Ovo je prvo predstavljanje knjige u Vojvodini.

Rihard Robert Kiš do sada je obišao 178 država, zbog toga ima mnogo iskustava u tome kako druge nacije vide Mađare. Autor je ova zapažanja stavio na papir i tako su nastala sve novija izdanja ove knjige.

„Ovo je očigledno uzbudljiva igra koja pomalo pokazuje koliko je drugačija slika koja postoji o nama, osim toga, šta misle oni koji možda žive sa nama, šta mi mislimo o tome, šta Srbi misle o Mađarima, šta Rumuni, Rusi, Ekvatorijanci, i u odnosu na to šta je stvarnost“ kaže Rihard Robert Kiš, autor.

Biblioteka u Kanjiži rado ugošćuje promocije knjiga, a za tim postoji stalna potreba.

„Knjiga će biti predstavljena na više mesta u Vojvodini, doći će red na predstavljanje knjige u Kanjiži, Senti, Subotici. Obradovala nas je mogućnost da ovde u Kanjiži prvi put gostuje autor i da predstavimo knjigu“ kazao je Čaba Buš, direktor biblioteke „Jožef Atila“ u Kanjiži.

U kanjiškoj biblioteci nastaviće sa promocijama knjiga, čitaoci će 19. oktobra imati prilike da upoznaju izdanje o lokalnoj istoriji čiji urednik je Zoltan Klamar. 

Ovako vide Mađare u svetu
Rihard Robert Kiš
Prima Primissima
Kanjiža

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.