Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Palić će ispuniti studenti

2022.05.11
19:05
2022.05.11
19:15
Forrás
Pannon RTV
Palić će prvi put biti domaćin međunarodnog takmičenja „Građevinijada" koje se održava 47. put. Na manifestaciji koja počinje sutra učestvovaće studenti sa 20 fakulteta građevinarstva i geodezije.

Otvaranje počinje u 14 časova na štrandu na obali Palićkoj jezera i narednih četiri dana studenti će se nadmetati u znanju i različitim sportskim aktivnostima. U isto vreme, organizatori na obali Palićkog jezera pripremili su i zanimljivi program „StudFesta".

Pannon RTV

Već popodne od 14 časova počinju besplatni muzički programi koji mladi mogu da prate na četiri lokacije. Osim žurki i zabave, organizatori su za učesnike pripremili i stručna predavanja.

„Što se tiče manifestacije i jedne i druge, one su podržane od strane grada i od strane pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu. O samom značaju ovih manifestacija ne moram ni da govorim, ako kažem da će biti oko 1.500 mladih ljudi u našem gradu, jasno nam je svima koliko to znači za promociju našeg grada, za turizam generalno. Ono što predstoji u narednim danima to su takmičenja u znanju, sportu, i verovatno ono što je mladima najvažnije, a to su žurke" rekla je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

Građevinijada
Subotica
Palić
Nataša Aleksić

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.