Ugrás a tartalomra

Panel na temu sporta u Malom Iđošu

2023.07.07
14:20
2023.07.07
16:41
Forrás
Pannon RTV
U okviru 20. Vojvođanskog slobodnog univerziteta u Malom Iđošu organizovana je tokom prepodnevnih sati panel diskusija na temu sporta. Nisu se predstavili samo mladi sportisti, već je otkriveno i kakve mogućnosti imaju vojvođanski talenti.

Nora Bognar  se bavi penjanjem na vertikalni zid, pa zato ima svoji prenosnu stenu za penjanje, Nikoleta Oros, koja se bavi stonim tenisom, trenirala je na kuhinjskom stolu tokom kovid pandemije, Tamaš Kajdoči je imao uzor u samoj porodici kada se opredelio za disciplinu dizača tegova, Anita Calbert se pronašla u krosu i spartanskim takmičenjima. Uz anegdote i zanimljivosti, mladi sportisti su na jednom od panela na Vojvođanskom slobodnom univerzitetu govorili o usklađivanju sporta i školovanja, zdravoj ishrani, partnerskim odnosima, dosadašnjim takmičenjima i budućim planovima.

Nikoleta Oros, stonoteniserka: „Volela bih da završim trenersku školu. U Temerinu smo već pokrenuli novu generaciju koju ja odgajam. Stvarno se nadam da ću moći da nastavim da radim sa njima. Cilj mi je da jednog dana postanem selektor reprezentacije.”

Mađarska i na polju sporta razmišlja sa aspekta jedinstvene mađarske nacije - naglasio je Laslo Fabian, glavni sekretar Olimpijskog komiteta Mađarske, koji je učestvovao na panelu posvećenom temi sporta.

Laslo Fabian, glavni sekretar Olimpijskog komiteta Mađarske: „Mađarska ima zadatak da obrati pažnju na sva područja u kojima živi mađarska zajednica, gde živi mađarski narod svoj svakodnevni život, ne samo u sportu, već i u privredi ili u drugim područjima kulture. Postigli smo dobre rezultate u ovim područjima i nadam se da će taj dobar odnos ostati dugoročno, te da će dobri rezultati koje smo očekivali doći i u sportu."

Saradnja Srbije i Mađarske, ali i pokrajine, već se može ostvariti na konkretnim primerima. Laslo Kormanjoš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, govorio je o Rvačkoj akademiji u Kanjiži u tom smislu.

Laslo Kormanjoš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu: „Mađarska država je glavni oslonac, graditelj akademije, lokalna samouprava je obezbedila zemljište i dozvolu, a tu na scenu stupa i pokrajinska vlada, kada je za izgradnju spoljne infrastrukture obezbedila skromna, ali neophodna sredstva. Mislim da će u budućnosti biti još ovakvih primera."

Sabolč Palađi, generalni direktor TSC-a, je uglavnom objasnio rad Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli i uspehe kluba. Moderator ovih razgovor je Peter Zvekan, urednik-voditelj Panon RTV-a.

Mali Iđoš
sport
Vojvođanski slobodni univerzitet

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.