Ugrás a tartalomra

Panon radio je prvi prekogranični pobednik u programu podrške Medijskog saveta

2021.05.13
17:07
2021.05.13
17:13
Forrás
Pannon RTV
Na konkursu „RÁDIÓÁLLANDÓ 2021" (Radio stalno) naša medijska kuća osvojila je pomoć u vidu bespovratnih sredstava.

Na konkursu koji se raspisuje od 2011. godine, lane su mogle da učestvuju i radijske stanice iz susednih zamalja koje su registrovane kao medij za radijsko emitovanje i pripremaju sadržaje namenjene mađarskoj naciji – stoji u saopštenju koje je prosleđeno našoj redakciji. Prema tom obaveštenju Panon radio je dobio pomoć jer u svojim stalnim emisijama vesti, osim događaja u Mađarskoj, izveštava i sa čitave teritorije Vojvodine, te donosi i vesti iz Evrope i čitavog sveta. Prenosi najvažnije događaje Mađara u Vojvodini iz oblasti politike, društvenog i kulturnog života, kao i svečane programe. Radijski servis koji se dinamično razvija ima dopisničku mrežu koja se prostire na čitavu Vojvodinu, osim toga, imaju reportere i u Beogradu i u Budimpešti – stoji u prilogu Medijskog saveta Mađarske.

„Na Panon radiju emitujemo vesti svakog sata, dnevno 14 puta, od toga deset kraćih sažetih vesti, i četiri duža priloga, reportaže, izveštaje. U prvom redu bavimo se onim što zanima Mađare u Vojvodini, ali i dešavanja u Srbiji, Mađarskoj, Evropskoj uniji i svetu takođe imaju svoje mesto u emisijama vesti. Imamo dopisničku mrežu širom Vojvodine, i u rasejanju, osim toga i u Beogradu i u Budimpešti. Zahvaljujući podršci koju smo sada osvojili, nastavićemo ove aktivnosti i u skladu sa mogućnostima poboljšati njihov kvalitet" - rekla je Georgina Šoš, glavna urednica Panon radija.

Panon Radio
prekogranični
podrška
Medijski savet
konkurs
Mađarska

Najnovije

18:46, Frissítve: 18:51

Budi i ti vatrogasac

Oni koji su šetali centrom Subotice mogli su se upoznati i sa najsavremenijim vozilima, tehničkom opremom i uniformama vatrogasne službe u Subotici. Smotra je organizovana povodom Dana vatrogasaca.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.