Ugrás a tartalomra

Panon radio je prvi prekogranični pobednik u programu podrške Medijskog saveta

2021.05.13
17:07
2021.05.13
17:13
Forrás
Pannon RTV
Na konkursu „RÁDIÓÁLLANDÓ 2021" (Radio stalno) naša medijska kuća osvojila je pomoć u vidu bespovratnih sredstava.

Na konkursu koji se raspisuje od 2011. godine, lane su mogle da učestvuju i radijske stanice iz susednih zamalja koje su registrovane kao medij za radijsko emitovanje i pripremaju sadržaje namenjene mađarskoj naciji – stoji u saopštenju koje je prosleđeno našoj redakciji. Prema tom obaveštenju Panon radio je dobio pomoć jer u svojim stalnim emisijama vesti, osim događaja u Mađarskoj, izveštava i sa čitave teritorije Vojvodine, te donosi i vesti iz Evrope i čitavog sveta. Prenosi najvažnije događaje Mađara u Vojvodini iz oblasti politike, društvenog i kulturnog života, kao i svečane programe. Radijski servis koji se dinamično razvija ima dopisničku mrežu koja se prostire na čitavu Vojvodinu, osim toga, imaju reportere i u Beogradu i u Budimpešti – stoji u prilogu Medijskog saveta Mađarske.

„Na Panon radiju emitujemo vesti svakog sata, dnevno 14 puta, od toga deset kraćih sažetih vesti, i četiri duža priloga, reportaže, izveštaje. U prvom redu bavimo se onim što zanima Mađare u Vojvodini, ali i dešavanja u Srbiji, Mađarskoj, Evropskoj uniji i svetu takođe imaju svoje mesto u emisijama vesti. Imamo dopisničku mrežu širom Vojvodine, i u rasejanju, osim toga i u Beogradu i u Budimpešti. Zahvaljujući podršci koju smo sada osvojili, nastavićemo ove aktivnosti i u skladu sa mogućnostima poboljšati njihov kvalitet" - rekla je Georgina Šoš, glavna urednica Panon radija.

Panon Radio
prekogranični
podrška
Medijski savet
konkurs
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.