Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Pedagozi: Postoji suštinska razlika između efikasnosti učenja u školi i na daljinu

2021.04.19
15:20
2021.04.19
17:58
Forrás
Pannon RTV
Probna mala matura iz matematike pokazala se kao najteža za učenike osmih razreda. Nastavnici su se trudili da uvek održe pripremnu nastavu, kako bi se učenici, shodno datoj situaciji, što bolje pripremili.

Pedagozi smatraju da postoji suštinska razlika između efikasnosti učenja u školskim klupama i onlajn nastave.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Posle dužeg vremena, osmaci Osnovne škole „Petefi Šandor" u Hajdukovu, ponovo su u ponedeljak mogli da sednu u školske klupe. Prošlo je više od nedelju dana od pisanja probne male mature. Đaci su svoje znanje mogli da provere rešavanjem zadataka iz matematike, mađarskog jezika i drugih predmeta.

Johana Varga, učenica: „Pripremala sam se za sva tri testa odvojeno, dobili smo vežbanke sa zadatcima, u kojima ima mnogo zadataka koji se mogu vežbati. Osnovni nivo, srednji nivo, napredni nivo."

Za Violetu Salai je na testiranju, koje je organizovano devetog i desetog aprila, posebnu glavobolju zadala matematika.

„Mislim da se ovo mora shvatiti vrlo ozbiljno i da se zaista moramo ozbiljno pripremiti za redovnu malu maturu, jer je ovo bila probna mala matura i budimo iskreni, mislim da je niko nije shvatio tako ozbiljno, jer je to proba. Za pravu maturu se moramo mnogo bolje pripremiti."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Nastavnica mađarskog jezika u školi, Klara Šel, ispravljala je zadatke probne male mature koji se odnose na mađarski jezik. Kakao kaže, oseća se razlika u odnosu na prošlogodišnji test. Prema rečima ovog pedagoga, onlajn priprema se pokazala manje efikasnom.

„Velika je nezainteresovanosti, dakle oni zapravo ne osećaju težinu odgovornosti, da njihova budućnost zavisi od ove mature. Teže je motivisati slabije učenike, a talentovaniji, sposobniji đaci ipak malo bolje razumeju težinu stvari, lakše je raditi sa njima."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Gostujući na programu Subotičkog mađarskog radija, Anamarija Viček, državna sekretarka za obrazovanje, rekla je da se očekuje da će završni ispit osmaka biti održan između 23. i 25. juna, na uobičajeni način, u učionici, uz poštovanje epidemioloških mera.

pedagozi
Hajdukovo
probna mala matura

Najnovije

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.

U Novoj Crnji obeležen Dan sela

Banatsko naselje Nova Crnja juče je obeležilo Dan sela. Izostali su susreti Crnjana, ali je celodnevni program u organizaciji Saveta mesne zajednice pratio veliki broj meštana.