Ugrás a tartalomra

Penzioneri besplatno na bazene, klizališna sezona od 8. decembra

2023.11.29
12:05
2023.11.29
17:25
Forrás
Pannon RTV
Na današnoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da penzioneri besplatno mogu da koriste dva bazena Javnog komunalnog preduzeća „Stadion“ u terminu od 6 do 7.30 časova ujutro.

Klizališna sezona u Subotici počeće 8. decembra. Ulaznice za dva sata klizanja biće 250 dinara. Klizaljke mogu da se iznajme za 250 dinara, a oštrenje klizaljki građana staje 150 dinara. U planu je više zanimljivih dešavanja na ledu za najmlađe, tako već tradicionalna podela paketa na ledu i Super zima.

I ove godine je, kao i svih prethodnih, Javno komunalno preduzeće „Stadion“ završilo sve neophodne poslove na održavanju. Sa pravljenjem leda započeće u petak. Ove godine uspeli su da ostvare i jednu veliku investiciju za koju je grad Subotica obezbedio ulaganja od 2,7 miliona dinara.

„To je novi sistem ulaza na klizalištu, koji je veoma savremen. Posredstvom tog sistema obavlja se kupovina karata. U svakom trenutku imamo tačne informacije o tome koliko je posetilaca u objektu. Prednost mu je u tome što pomaže da se ubrza ulazak građana u zgradu“ kaže Tamara Dimitrioski, direktorica Javnog komunalnog preduzeća „Stadion“.

Kao i svake godine i ove su kupili nove klizaljke u vrednosti od 200 hiljada dinara. Klizalište će za publiku biti otvoreno u terminima od 10 do 12, od 14 do 16 i od 18 do 20 časova. Kao važnu najavili su i vest da je na Gradskom veću doneta odluka da penzioneri besplatno mogu da koriste dva bazena u okviru Javnog komunalnog preduzeća „Stadion“ u terminu od 6 do 7.30 časova.

„Ova odluka je doneta jer su se penzioneri obratili dr Balintu Pastoru, pošto mnogi koriste bazen iz zdravstvenih razloga, nedeljno i više puta. Cena karte od 150 dinara za mnoge je zato ozbiljno opterećenje. Dr Balint Pastor nas je zamolio da pogledamo na koji način možemo da pomognemo penzionerima. Došli smo do stava da će se tome priključiti preduzeće „Stadion“ i tako je ovo zajednička inicijativa grada Subotice i Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje“ objasnila je Čila Goli, članica Gradskog veća zadužena za oblast komunalne delatnosti.

Sa penzionerskom karticom upotreba bazena biće besplatna od 1. decembra. Javnom komunalnom preduzeću „Stadion“ je poslednjim rebalansom budžeta dotacija sa 164 miliona dinara, povećana na 182 miliona dinara kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje svih sportskih objekata.

Subotica
Tamara Dimitrioski
Čila Goli
bazen
klizalište

Slične vesti

Najnovije

09:31, Frissítve: 16:27

Novi trendovi u uzgoju ribe

Nedostatak vode izazvan klimatskim promenama, razne bolesti riba, kao štete nastale od ptica svakodnevno zagorčavaju život uzgajivača ribe – istaknuto je na međunarodnoj konferenciji zaposlenih u tom sektoru koja je održana u Zrenjaninu.
16:35, Frissítve: 16:45

U svetu narodnih bajki

Za učenike nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu organizovano je takmičenje pod nazivom „Sedamdeset i sedam mađarskih bajki“. Takmičenje je održano u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“.

Najčitanije

Radovi na izgradnji puteva u Senti

Narednih meseci će, zahvaljujući pokrajinskoj podršci, biti asfaltirano još sedam ulica. Građani su zadovoljni zbog ovih investicija.