Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Petković: ROSU pucala na dva Srbina, povređena jedna osoba

2023.01.23
15:13
2023.01.23
15:49
Forrás
Tanjug
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali danas oko 11.30 časova na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina.

I da je tom prilikom ranjen Miljan D., njegov suvozač Dušan S. je prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Incident se, kaže on, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu, naveo je Petković.

Kosovska policija saopštila je danas povodom pucnjave na vozilo u Bistrici kod Leposavića u kojem su se nalazila dvojica Srba, da su njeni pripadnici pucali na vozilo, jer se, kako tvrdi, nije zaustavilo i u prolazu je udarilo u policijski automobil.

U saopštenju policije objavljenom na njenom nalogu na Fejsbuku, tvrdi se i da su osumnjičeni automobilom pobegli sa lica mesta.

''Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala je da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su kako bi neutralisali opasnost po njih, pucali iz vatrenog oružja'', navodi se u saopštenju.

ROSU
Petar Petković
KiM
Kosovo

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.